Sider

INSIDEMAN: FORHÅNDS TIL MSIL

Etter tøffe kamper der poeng har vært bonus er det klart for viktige kamper hvor poeng skal tas.
Nå venter på rekke og rad de tre lagene som i skrivende stund ligger nederst på tabellen, og først ut er laget på 11.plass, MSIL.

Nå som MSIL får seg en sesong, og det blir nok med det, som storebror på Sula kan vi se hva wiki sier om øykommuna:

"Sula var frem til 1977 en del av Borgund kommune, bortsett fra en liten del på sørvestsida som inntil 1958 hørte til Hareid kommune. De første fremstøtene for å bli en egen kommune ble allerede i 1919 fremsatt i Sunnmørsposten. På den tiden hadde Sula omtrent halvparten av innbyggerne i Borgund herad som det het den gangen. Fremstøtet førte ingen sted. Men da Borgund og Ålesund ble slått sammen i 1968, blusset kampen opp igjen. Innbyggerne og politikerene på Sula fryktet at øya ville bli en utkant i den nye, store kommunen Ålesund. Fra sammenslåingen med Ålesund og frem til 1977 foregikk det en heftig debatt. Utskillingen var oppe til behandling flere ganger. Da Stortinget i 1976 vedtok at Sula skulle utskilles fra Ålesund var endelig kampen over."

Men kampen om Sula er langt fra over og de grønne kan fort bytte plass med Langevåg neste år. For der de gule fosser frem mot opprykk fra 5.div går MSIL mot nedrykk og trenger sårt poeng for å redde plassen. Det kan de skaffe seg mot Skodje torsdag. Og klubben, som riktignok innehar mange gode spillere fortsatt, virker å ha misset noe av piffen. Etter mange års kamp for opprykk (mot Skodje bl.a.) maktet MSIL endelig å ta steget opp til 4.div for noen år siden og satset deretter hardt for å holde plassen. Det har de maktet noen sesonger nå, men et tydelig tegn på at optimismen og entusiasmen er i ferd med å snu er klubbens hjemmeside. Før blant de beste på Sunnmøre, nå oppdateres den kun ved J16-lagets kamper. Trist for folket fra det som minner på et sted langt lenger nord, Allheim stadion.

For Skodje er det nå ingen tvil i gruppa om at den neste måneden er svært viktig. Med 6 poeng (eller 9) skal det mye til for at Skodje ikke beholder plassen og kan slippe seg skikkelig løs i sesongens siste kamper. Men de neste tre kampene blir en krig og ingen bør forvente at finspillet skal prege oppgjørene. Fra sist er Eirik Fylling, trener og veteran ute av troppen pga jobb. Men tilbake er en annen viktig mann ved navn Eirik, etternavn Høivik. Dermed stiller troppen sterkt likevel, skjønt Håkon Opdal fortsatt er ute. Men i bakhodet til samtlige i troppen og i Geir Ringstads bakhode finner en den bitre, flaue smaken av 0-3 tap på hjemmebane i vår. Det skal hevnes nå.

Han hadde kjent henne i mange år - faktisk helt fra den gangen de var jevnaldrende.
Téigh ar deartháireacha
InsideMan


5 kommentarer:

 1. troppen? koffor legges ikke den ut?

  SvarSlett
 2. Hehe, det er så enkelt at alle i stallen nå har kommet seg på Facebook og at det enkelt er greit er mye mer praktisk å ta alle slike ting der. Men den kommer ut på fotball.no en del timer før kamp. Om det er et stort ønske kan vi helt sikkert legge den ut her også.

  SvarSlett
 3. Truppen må ut på "Skodjebloggen". Heilt rett "anonym".
  Ellers en Insideman litt på utsida når det gjeld stadion-namn.
  Allheim stadion eksisterer ikkje. Bana heiter Mauseidvåg stadion.
  Allheim er namn på klubbhuset.

  SvarSlett
 4. Fann truppen:
  1 Ole Enger Willumsen
  2 Lars Even Sandnes Beite
  3 Vegard Korsnes Eriksen
  4 Ingve Stokkereite
  7 Eivind Erstad
  8 Marius Fladmark Fylling
  9 Alexander Berntsson
  10 Eirik Nesset Hjelvik
  11 Sondre Sandnes Beite
  12 Are Lausund Kvalsvik
  13 Bjørnar Aure
  14 Marius Fylling Rogne
  16 Vegard Nesset Hjelvik
  19 Emil Slettedal
  20 Sigmund O. Mestad
  15 Eirik Høivik
  6 Tobias Sortehaug

  SvarSlett
 5. Da får bare InsideMan beklage den diffuse sammenligningen med Tromsøs stadion. Men litt moro er det lell :)

  SvarSlett