Sider

INSIDEMAN: FORHÅNDS TIL ÅRAM/VANKAM

På tide med et siste farvel til bunnstrid?

Etter to strålende seirer mot seriens bunnlag og mektig målsus samtidig er det på det nærmeste klart at Skodje også neste år spiller i 4.divisjonen der vi hører hjemme.

Det er derimot ingen grunn til å slappe av å la Årams gode høst fortsette torsdag. Riktignok tapte laget fra "solsikkelandet" naboduellen mot Hareid, men hjemme på Eidsåvoll er klubben alltid sterke, skjønt våren ga signal om det motsatte. Vi vet alle at samtlige norske kommuner har såkalte tusenårssteder.

På Skodje ligger denne i hagen til den gamle opplæringsanstalten Jentekolonien. I Vanylven kan wiki opplyse om følgende:

"Kommunen har ikke eget
tusenårssted, men det ble plantet endel tusenårstrær i regi av skoler, bygdelag og 4H. Trærne er plassert rundt omkring i kommunen, for eksempel ved kommunesenteret i Fiskåbygd, ved de ulike skolene og ved noen forsamlingshus. Statstilskuddet alle kommunene mottok i forbindelse med tusenårsstedene har blitt brukt til ulike tiltak for å forskjønne det offentlige rom."

Åram har en brukbar første XI og det ser ut til at dette er nok til å holde plassen også i år. Med rutine i massevis er det et lag med pondus Skodje møter torsdag, skjønt målkåte Stian Bjellen maktet å pådra seg en karantene i denne kampen etter en Hulsker-albue for noen uker siden.

Hva angår Skodje mangler tre av lagets mest rutinerte støttespillere. Brødrene Hjelvik maktet begge å kjefte på seg gult kort og suspensjon. Det er direkte svakt av spillende trener og lagkapteinen.

Førstnevnte reiste ettersigende på ferie til den bristiske fangekolonien Marbella dagen etter kampen mot Stordal og ville uansett vært utilgjengelig i denne kampen. Om dette var tilsiktet i gjerningsøyeblikket skal være usagt, men sosiale medier flommer over av teorier.

Langt verre er det at treneren har tatt med seg storscorer Erstad på sin mildt sagt elendig planlagte ferie. Eivind har begynt å score igjen i Norge, og at han må ut på tur er synd. At han har vært nær ved å score på britiske piker i nærheten av Puerto Banus hjelper InsideMan fint lite.

Samme Erstad har svingt med køllen også i andre lag og vist at golfferdighetene mildt sagt er begrensede, akkurat som Espen Ruuds kvaliteter på fotballbanen. At disse to etterlater Norge med et heller stygt rykte i Marbella er hevet over enhver tvil, likeså er det at pengene flyter så fritt at både Sumpen og Fokus Bygg må ut med tidlig lønnsbetaling i oktober måned.

Eldste Hjelvik, Vegard, er tilsynelatende skadet og kunne uansett ikke spilt torsdag, karma? Når vi først er inne på forfall kan det nevnes at bygdas store pokertalent (og en gang nesten Paradise Hotel-deltager), Lennart Tetlie også sliter med skader pådratt seg utenfor Smutthullet natt til søndag.

Fiskegeneral Bjørnar Aure er også fortsatt i hvilemodus en uke eller to til pga sine svært utsatte knær.

Men nok klaging på utenomsportslig vas som til syvende og sist ikke betyr en dritt. Hele troppen er klar over at selv uten disse skal seier over Åram være en svært kapabel oppgave. Der Skodje ville ha ha leid inn den ene og den andre bygdespilleren for noen år siden, har laget i år gode spillere til å tre inn på laget når noen mangler.

For Åram/VanKam: Vi kan bare advare dere mot at Høivik, Beite, Springmund Mestad, Slettedal og resten av Skøye-gutta er klare til å gi alt. Når selv lagets storsjarmør Håkon er tilbake er det ekstra grunn for den yngre garde av Vanylven-jenter til å ta turen til EIdsa.

Uansett er det stor grunn til å se fram til morgendagens oppgjør med stor optimisme, sett med Skodje-øyne.
Laget er i flytsonen og troppen er sterk nok til å fylle tomrommene etter ferie- og skadeplagede spillere. Så fra InsideMan til troppen: Det forventes seier!

Man er gammel når man ikke lenger behøver å unngå fristelsene, fordi man ikke lenger møter dem.
Vamos Skodje!
InsideMan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar