Sider

ROTEKAMP, MEN LEKRE MÅL OG STORSEIER

Med scoring etter 40 sekunder satte Eirik Høivik standarden i en morsom, men litt rotete fotballkamp mellom naboene Skodje og Stordal i dag. Til slutt ble Stordal sendt hjem med hele 2-7 i sekken.

Unge, lovende Høivik - som knapt har spilt kamper for oss i år - er endelig tilbake fra skade, og det fikk Stordal merke i kveld. Bare etter et lite minutt utnyttet han en brøler i Stordal-forsvaret og satte inn 1-0!

Dermed drømmestart for Skodje, som gikk ut aggressivt fra start av. Målet var å ta Stordal på samme måte som vi kjørte over MSIL sist uke, men det viste seg å være litt vanskelig. Likevel: Skodje var det  førende laget i førsteomgang og skapte en rekke nesten-sjanser i tillegg til målene vi etter hvert fikk.

Etter 22 minutter var det egentlig fortjent at vi fikk 2-0, da Sondre Beite enkelt kunne styre inn fra 10-12 meter. Etter dette fikk vi oss en knekk, og Stordal fikk straffe bare noen minutter senere. Are Kvalsvik spilte sin første kamp fra start for oss i år, og vartet opp med en glimrende redning fra Stordals stjernespiller Kirkebøe.

Dessverre skulle Skodje-sløvhet straffe seg, og Kirkebøe reduserte til 1-2 etter et praktmål sju minutter før pause. I denne perioden var vi svake, og målet var greit nok. Heldigvis skjerpet vi oss skikkelig etter dette, og takket være mål av Eivind Erstad og nevnte Høivik ledet vi plutselig hele 4-1 til pause.

Greit nok vi hadde et par dårlige perioder, men vi må ta med oss at vi skaper fire mål, leverer mye vakkert angrepsspill og er det beste laget!

I andre omgang forventet nok en del Skodje-folk at vi skulle kjøre over gjestene fra Stordal, men så skjedde absolutt ikke. Stordal gikk rett i angrep - og fikk nesten umiddelbart scoring. Dermed 2-4 og en viss spenning i kampen.

Den spenningen kunne absolutt ha blitt større. For de neste minuttene var gjestene fra Stordal det klart beste laget mot et sløvt Skodje-lag, som slett ikke hang sammen eller kom i gang. Heldigvis red vi stormen av etter hvert, og da Eirik Høivik satte inn sitt tredje for dagen etter 73 minutter var vel det meste gjort.

Da kom kvalitetsforskjellen fram og Stordal ga nok litt opp. Eivind Erstad satte inn 6-2 før Tobias Sortehaug banket inn 7-2 på overtid og dermed fastsatte sluttresultatet.

Oppsummert er vi tidvis veldig gode i førsteomgang og klart bedre enn Stordal, men etter hvilen framstår vi veldig rotete. I dag var det ingen kollektiv stor kamp, men heller sterke enkeltmannsprestasjoner i begge ender som var den store forskjellen på lagene. Selv om vi roter en del må det sies at vi vant fullt fortjent.

Når det er sagt viste Stordal også at de har en rekke spillere med stort talent. Når Thomas Kirkebøe satte i gang - og Stordal vartet opp med kombinasjoner - slet vi med å holde følge. Det blir nok nedrykk på Stordal, men med litt mer killerinstinkt i begge ender kan det fort bli en artig sesong i 5. divisjon neste år for Stordal. For øvrig var det en smule spesielt å se at laget hadde et par spillere som så absolutt kunne hevdet seg i stupekonkurransen i OL også.

PS 1: At vi rota på oss hele fire gule kort i en 7-2-seier er selvsagt pinlig, og noe som allerede er tatt opp med gjengen. Vi får trøste oss med at vi er et av lagene som har samlet minst gule kort i år, og at dette slett ikke er noen gjenganger. Bedring - og solid bot til de involverte - er dermed lovet.

PS 2: Guttespilleren Håkon Leine kom inn til sin debut ti minutter før slutt. Dermed ble han den andre guttespilleren som debuterte i år. Vi gratulerer!

Nå venter ÅVK i neste kamp. Det blir en tøff bortekamp, men Skodje er absolutt i flyten med seks poeng og tolv scorede mål de siste to kampene. Så vi går selvsagt for seier!

Kampfakta:
Skodje - Stordal 7-2 (4-1)

Mål Skodje: Eirik Høivik (3), Eivind Erstad (2), Sondre Beite og Tobias Sortehaug
Mål Stordal: Thomas Kirkebøe og Sifyan
Gule Skodje: Eirik Hjelvik, Vegard Hjelvik, Tobias Sortehaug og Vegard Eriksen
Skodjes lag: Are Kvalsvik - Sigmund Mestad, Ingve Stokkereit, Marius Fylling, Marius Rogne - Sondre Beite, Eirik Hjelvik, Alexander Berntsson - Eivind Erstad og Eirik Høivik.
Benytta innbyttere: Tobias Sortehaug, Emil Slettedal, Vegard Eriksen og Håkon Leine.