Sider

VIKARMANNEN: FORHÅNDS TIL LEPSØY

Etter forrige ukes seier over Stordal, ser det ut til at vår faste spaltist InsideMan fortsatt er skyhøyt oppe i seiersrusen. Den fortsatte feiringen har gjort at han har bedt om ferie denne uken. Derfor har Vikarmannen skrevet ukens forhåndssak.

Etter den fantastiske seieren mot Stordal sist, er det med litt skrekkblandet fryd jeg hører at InsideMan har tatt ferie. Slik vår alles kjære Geir Ringstad ettertrykkelig har påpekt, skal Lepsøy være en overkommelig motstander på Skodje stadion.

Slik undertegnede ser det er eneste frykt nettopp dette; at man tar for lett på laget fra øya. Dersom noen tror at dette går av seg selv, tar man skammelig feil. Selv om Lepsøy bare har tatt noen få poeng på bortebane, har de ikke blitt rundtspilt av noen lag. Her gjelder det med andre ord å ha dyktigheten og marginene på sin side. Vikarmannen krever hundre prosent innsats, to kjappe mål og deretter feiende flott fotball foran hjemmepublikum. Det fortjener man etter forrige ytterst pinlige hjemmetap. Men tror folk at dette blir lett, og både gir Lepsøy et mål og troen, kan dette bli verre enn å drikke tre liter juice på en kjeft.

Men ok, da. Dettte skal selvsagt ikke skje. Her skal Lepsøys store sønn, målgarantisten Frank Gjerde pakkes inn av Joakim Erstad og flere til. Keeperkjempe Espen har beordret full konsentrasjon av markering av Martin Farstad kampen ut, og maskinen Eirik Kjerstad skal ikke få komme i nærheten av ballen. Ute på Lepsøya klarte man knapt noen av delene. Man sov, lot Lepsøy knuse inn altfor mange mål og fikk det svært vanskelig. Heldigvis reddet våre stolte gutter 4-4 på tampen, men det var på det hengende håret selv om man etter rapportene likevel burde vunnet. Noe slikt tillater ikke Vikarmannen en gang til!

Det er mye Vikarmannen ikke skulle tillatt dersom han fikk det som han ønsket. At Brede Waag (jobb) og Kristian Fylling (folkehøyskole) er vekke for så godt som resten av året er nesten en liten skandale i seg selv. At Fyllings store sønn Eirik fortsatt uteblir er fortsatt et mysterium. Hører du, Eirik?!? Men verre er det likevel at playmaker Lennart Tetlie, som spilte 90 minutter sist, er på jakt etter unge blondiner i Tyrkia. Men ham om det.

For mens han skal prøve å putte på sin måte der, er målet til resten av gutta og putta i riktig mål mot Lepsøy. Og for et lag man er i ferd med å få. Selv om trioen fra sist er ute denne gang, har man fått tilbake - for å være forsiktig - brukbare erstattere i Magnus Strømmen, Trond Ytreberg og kaptein fantastisk, Joakim Erstad. Krydret med ungt pågangsmot og teknisk finesse i unggutter som Høivik, Tomren og Slettedaldo skal dette gå for fort for Lepsøy-laget.

Og sist, men ikke minst; Lepsøys tapte sønn Johann Klokk Kjerstad er tilbake i troppen for andre gang i år. Riktignok har det kommet Vikarmannen for øret at Kjerstad skal ha kommet med statusoppdateringer på nettsammfunnet Facebook med Lepsøy og hjerte bak og alt det der (jada, vi lukter en sammenheng!!). Vikarmannen er litt usikker på hvordan han skal tolke dette. Men benken anbefales i alle fall, og først når kampen er avgjort - om den blir det - anbefales det at unggutten får komme innpå.

Uansett: Her hører man overstegsfinter, knallharde pasninger og lekre overganger. Her lukter det full innsats, tøffe dueller (Klokk Kjerstad er unntatt) og mange mål. Men mest av alt lukter det tre poeng til Skodje og ytterligere press på Ørskog (som etter rapportene er så desperate etter serieledelsen at de har framskyndet neste rundes kamp mot Norborg 2).

Vikarmannen vet uansett at det er resultatet til slutt som teller. Det gjelder også mot Lepsøy i kveld. Derfor er det bare å anbefale flest mulige publikummere til å oppleve dagens høydare i Skodje kommune. God kamp!

Hadde jeg bare hatt så fanzy ord som InsideMan her
Vikarmannen

3 kommentarer:

  1. "Vår alles kjære"! Trudde ei stond det var dødsannonsa mi eg las. Heldigvis er dette skreve av ein innbyttar (heiter ikke vikar i fotballen).
    So, til det viktige her i verden; Lepsøy vinn ikkje på fastlandtet. Dette skuldast sansynlegvis at dei blir sjøsjuk av fergeturen over Lepsøyrevet.
    So frykt ikkje, dette blir klar heimesiger!

    SvarSlett
  2. som etter rapportene er så desperate etter serieledelsen at de har framskyndet neste rundes kamp mot Norborg 2).

    ja dette var planen på terminlistemøtet :)

    SvarSlett
  3. Hehe, det er godt enkelte tar ting med et smil!

    SvarSlett