Sider

SLIK ENDER ÅRETS TABELL

Vi hadde egentlig tenkt å la være, men klarer som vanlig ikke å holde oss unna. Her får dere Skodjebloggens tabelltips foran årets sesong.

1.-plass: Rollon
Anskaffelsen av Jonas Mathiesen er det som bikker det hele i Rollons favør. Keeperplassen har vært lagets store akilleshel, men nå er laget jevnt besatt over hele linja. Holdt på å rykke ned i fjor, men har fått inn kvalitettsspillere i David Nilsen, Runar Olsen, Richard Sperre, Espen Sønsteby og Eivind Nordstrand. Sistnevnte har blitt sett på som en av Rollons beste spillere de siste årene, og ble faktisk hentet hjem fra Polen for å spille et par kamper i fjor. Tar du med at storscorer Daniel Gjerde er kommet hjem, har Rollon nå et komplett lag - i motsetning til i fjor da en rekke biter manglet. At man har et bra lag på gang, gir nok motivasjon videre til karer som Haagensen og Strand. Mannskapet er godt nok til at en god trener som Stig Monsen bør føre laget til opprykk.

2.-plass: Spjelkavik
Spjelkavik er på en ordentlig opptur etter at laget nærmest lå i brakk for et par sesonger siden. Har bygget opp et ungt og sultent lokalt lag som garantert har ambisjoner om opprykk. Har et jevnt besatt og godt lag der Viddal (ny fra Hødd) og Adrian Hagerup krydrer det hele med sine spisskompetanser. Utfordringen til årets Vika-lag er at mye kan bli for omstendelig. Både i forsvar og angrep kan det gå litt for tregt, i motsetning til Rollon som banker ballen i angrep og tuter og kjører. I den forbindelse tror vi Spjelkavik blir for avhengige av Adrian Hagerup, som er den eneste typiske midtspissen av god nok kvalitet. Ellers ryktes det at Emil Viddal forsvinner til sommeren. I såfall mister Vika sin beste spiller.

3.-plass: Ørsta
En skulle tro at Ørsta var i fritt fall og hadde mistet alle sine beste spillere da Jørgen Vinjevoll, Petter Hove og Christoffer Bjerknes meldte overgang til Volda i vinter. Sannheten er vel heller at Ørsta mistet tre lovende spillere som var på veg opp og fram. For fortsatt har Ørsta igjen sine beste spillere i folk som Leira, Laffa Winjevoll, Øvrebotten & Co. Samtidig er nok laget motivert for å slå tilbake og vise at de fortsatt kan. Spesielt på hjemmebane blir det tøft å slå Ørsta. Vi tipper Mats Øvrebotten kommer til å banke inn mål fortsatt, og da er 3.-plass realistisk.

4.-plass: Langevåg
I likhet med flere tradisjonsrike lag fra Sunnmøre har Langevåg vært nede i en liten bølgedal. Da Willi Einarsson og Johann Valsson ble hentet for et par år siden var det fornyet optimisme. Med kanskje Sunnmøres beste aldersbestemte kull var det vel ventet at Langevåg ville rykke opp igjen til 3. divisjon i løpet av kort tid. Det har imidlertid ikke skjedd. Langevåg har hatt et solid lag, men har ikke hatt nok spillere med det lille ekstra til å ta det siste steget. Vi tror ikke det skjer i år heller, selv om et par rutinerte karer skal være på veg til å gjøre comeback. Dermed tror vi Langevåg nok trenger et år eller to til på seg før de tar det siste steget. Noe som sikkert er fornuftig også.

5.-plass: MSIL
MSIL ble spådd en lovende sesong i fjor, men fikk det overraskende tøft i 4. divisjon (varsku til oss!). I fjor fikk de erfare hva som skal til, og i år tror vi mange skal slite med å ta poeng i Mauseidvågen. Har sannsynligvis et av divisjonens eldste lag, er fysisk tøffe og har gode spillere i alle ledd. En angrepstrio med Christoffer Holen, Marius Brækkan og Andreas Kvasnes er det få som matcher. I alle fall ikke når du tar med at folk som Hallvard Westad og Gustav Pettersen er i bakhånd - og sannsynligvis spiller seg inn i løpet av kort tid. I tillegg er Kent Røbert Sørheller og Stian Gunnar Hellevik meget gode 4. divisjonsspillere. Vi tror mange lag har et høyere toppnivå enn MSIL, men at kynismen og jevnheten til laget fører til en oppløftende 5.-plass.

6.-plass: Valder
I likhet med Ørsta skal visst disse ha mistet hele laget, men det er i beste fall en liten løgn. Sannheten er at bare Steffen Oksnes Elde og Martin Ekræmseter har forsvunnet. For også i fjor var kaptein Ole Johan Skjong i militæret og Henrik Hole Oksnes i Bergen. Vi regner med at begge disse blir med på mange av Valders kamper i år, og når disse er med er laget faktisk komplett. Utfordringen til Valder er at de er så få spillere at laget blir alvorlig svekket når et par viktige spillere er ute. Men en veldrevet klubb, som gjerne henter hjem spillere (som også vil hjem), vil som regel kunne stille et sterkt lag. Så holder Adrian Blindheim seg skadefri, vil dette laget hamle opp med de fleste i divisjonen. Vi tror ujevnheten fører til at det kun blir en 6.-plass.

7.-plass: Sykkylven
Sykkylven må sies å være blant de mer kjedelige lagene for lagene utenom. Det er lite info å hente, man kjenner som regel ingen der - og de klarer som alltid å skrape sammen et helt OK lag. Slik tipper vi tilfellet er i år også. Det er ungt, kanskje uten de helt store profilene, men treningsvillig og av høy nok kvalitet til å gjøre det helt greit i 4. divisjon. Vi tror ikke 7.-plass er et så dumt tips.


8.-plass: ÅVK
Ifølge Hareid er dette et så godt lag at det ofte blir sett på som favoritter mot nettopp Hareid - på Hareid. Det var et lag vi i vinter tapte hele 7-1 mot... Men i likhet med blant andre Norborg sliter vi med å se at ÅVK plutselig har blitt så voldsomt gode. Riktignok har de fått et par forsterkninger i Martin Ekremsæter og Torgeir Halsen, men vi tror at laget er for avhengige av Ole Theodor Hovden og Ole Per Kragset til å få en virkelig god plassering. Laget ellers er godt trent og har grei kvalitet, men vi tror den lille x-faktoren mangler uten Hovden og Kragset. Og det vil skje i løpet av sesongen. Men for et nyopprykket lag er uansett 8.-plass ikke til å kimse av.


9.-plass: Skodje
Du tror kanskje at du sitter og hører på Optimist av Jahn Teigen akkurat nå, og tar du forventningene fra andre i betrakning har du kanskje rett til det. Men sannheten er at plass nummer ti, elleve og tolv fort rykker ned til 5. divisjon i år. Og på Skodje er vi optimister og tipper med hjertet. Vi har ikke gjort det allverden i treningskampene, men har beholdt humøret, trent godt og har fått ei solid gruppe som ønsker å bli bedre. Vi tror starten blir tøff, men utover sesongen vil Skodje lure med seg nok trepoengere til at det blir ståplass. Vi håper i alle fall.

10.-plass: Blindheim
Årets Rollon? Ikke bli overrasket. Anført av kaptein Stian Skår har også Blindheim et ungt lag med mye talent. På sitt beste vil de kunne slå de fleste og i vår vil de nok kunne gjøre akkurat det. Problemet er hva som skjer etter våren. Da mister Blindheim en rekke av sine bedre spillere til studier, blant annet Skår. Vi ser ikke for oss at Blindheim skal overtale en rekke spillere til å gjøre comeback og til å komme til klubben. Så lenge klubbene består av bare yngre spillere vil det ikke være nok motivasjon. Vi tror Blindheim er avhengig av en meget god vårsesong, men tror likevel ikke at laget tar nok poeng til at det blir bedre enn en tiendeplass.

11.-plass: Norborg
Norborg har liksom alltid holdt seg i divisjonen, og er en koslig gjeng som stort sett har kontroll på hva de driver med. Derfor er det litt rart å skulle tippe de på nedrykk. På sitt beste har de en ellever som vil kunne slå absolutt alle i divisjonen, men hva har de bak? Har mistet bredden fra i fjor, og det tror vi er svakheten til årets lag. Laget vil helt sikkert motivere som bare pokkern til serierundene, men vi synes samtidig å spore at litt av den samme entusiasmen som laget tidligere har hatt er i ferd med å forsvinne litt. Derfor er det bare å beklage at vi tror det blir 5. divisjon på Norborg i 2013.

12.-plass: Godøy
Å tippe Godøy sist er omtrent blitt standard i 4. divisjon, og nå gjør vi sikkert samme blemma. Men ut i fra det vi har sett i vinter, har Godøy det svakeste mannskapet. Har meget gode spillere i Dybx2, Holmen og Nyvoll, men bak disse er det altfor tynt. Spesielt på kunstgras tror vi Godøy skal slite med å ta poeng. Laget vil helt sikkert plukke en del poeng på hjemmebane, men i år tror vi rett og slett ikke at det blir nok. Utfordringen med å tippe Godøy på sisteplass er at du aldri vet når Erlend Holm tar på seg skoene. Ser det ut til å gå galt, tror vi han gjør det ganske kjapt. Da får han nok med seg laget til å vinne litt kamper. Men uten et Holm-comeback mener vi det er realistisk å tippe nedrykk.

1 kommentar:

  1. Ja vel! Slik endar det altso. Rollon til 3. div. og Skøye bergar plassen.
    Då slepp vi vel å spele alle desse 22 seriekampane som kostar påde tid og pengar, og kan i staden kose oss med trening og five a side.

    SvarSlett