Sider

TOTALKOLLAPS MOT ÅVK

Det hjelper fint lite å være på høyde med motstanderen i 55 og 73 minutter når du kollapser med en gang du kommer under. I dag ble bedriften fra Rollon-kampen gjentatt.
Trenerkommentar: - Vi er faktisk gode i 75 minutter, det må vi ta med oss. Så må vi luke vekk alle frisparkene vi lager rundt egen 16-meter, samt lære å forsvare oss bedre på dødballer imot. Et surt tap, men nå er det neste kamp som teller. Vi er på vei, sier Roger Furnes.

Riktignok var Rollon hakket bedre på det meste sist uke, men i dag var det virkelig en kamp som kunne bikket begge veger fram til det var spilt 73 minutter. I dag hadde Skodje feite sjanser på gunstige tidspunkt, men i stedet var det gode ÅVK-dødballer som avgjorde det hele til vertenes fordel.

På ei overraskende fin, men likevel veldig humpete ÅVK-matte var det riktignok vertene som var klart farligst i åpningen. De hadde et par store sjanser innledningsvis, og var dessuten farlig på hver eneste dødball gjennom samtlige 90 minutter. Her er det bare å advare øvrige motstandere: Ikke lag frispark mot dette laget!

Skodje kom imidlertid til hektene etter hvert. Midtvegs i omgangen fikk Eirik Høivik drømmetreff da han satte inn 1-0. I denne perioden var Skodje først på ball og hadde kommandoen. Likevel var det ÅVK som skulle få det neste målet. Et frispark ble stusset rett i vinkelen og 1-1 var et faktum.

Det var forholdsvis jevnt inn mot pause, men Skodje burde så absolutt tatt ledelsen. Frode Jørgenvåg hadde en kjempesjanse og Eivind Erstad headet knallhardt i tverrliggeren. Med tanke på at lagene hadde hver sine perioder var 1-1 det imidlertid fortjent at uavgjort stod seg til pause.

Etter hvilen var det to lag som kjente litt på hverandre. Det var neppe noen høydare fotballmessig, men i stedet en kamp som utviklet seg til å bli en slags stillingskrig. Skodje klarte ikke å sette noe spesielt press på ÅVK, men til gjengjeld skapte heller ikke de allverden før vi laget et unødvendig frispark etter 73 minutter. Igjen slo Ole Per Kragset en strålende ball inn i feltet - og nok en gang ble den stusset i mål. Dermed 2-1.

Skodje satset offensivt etter dette, og kom seg umiddelbart til to store sjanser. Først kom Eirik Høivik til en avslutning fra ti meter. Etter å ha avsluttet ble han meid rett ned, men det var ikke nok til å få straffespark. At dommeren ikke sto spesielt høyt i kurs hos Skodje utover omgangen er ikke til å legge skjul på, men når vi spiller på femte nivå i Norge kan vi ikke forvente all verden. Like etter kom Eivind Erstad fri på kanten, men den siste pasningen før blankt mål ble akkurat litt for hard og stillingen var fortsatt 2-1. Her hadde vi muligheter til å lage det virkelig spennende det siste ti minuttene.

Alt dette skjedde i løpet av få minutter, og bare sekunder senere gikk ÅVK opp i ledelsen 3-1. Nok en gang var det en dødball som endte opp i feltet til en ÅVK-spiller som bare kunne trille den i mål.

Med åtte-ti minutter igjen å spille gikk lufta fullstendig ut av Skodje, og ÅVK valset over gjestene. Det toppet seg da Espen Skarbø ikke fikk frispark i forkant av 4-1. Rutinerte Ole Per Kragset kom med en liten kommentar, som gjorde at Espen dyttet til han og fikk et fullt fortjent rødt kort. Dermed dødballmål fire og 4-1 til ÅVK.

Stefan Aasen gikk i mål, og han klarte ikke å forhindre at ÅVK fastsatte det hele til 5-1 etter en flott kontring helt på tampen. Dermed nok et stortap for Skodje som står med den null poeng og den forholdsvis håpløse målforskjellen 2-9 etter to kamper.

Alt i alt en forholdsvis jevn kamp i over 70 minutter. ÅVK har et jevnt og brukbart lag, og har et par spillere som er tungen på vektskålen. Men vi kan ikke skjønne annet enn at dette var et oppgjør mellom to lag som til slutt vil slite i bunnen.

For vår del ble dette en krigekamp, og den tapte vi de siste 20 minuttene. Vi må tåle å komme under på en langt bedre måte enn det vi har gjort hittil. Ser man bak resultatene er det ikke så hakkendes gale, men det hjelper så fint lite når det blir stortap likevel.

Ellers vil vel noen hevde at det er en falitterklæring at man har det moro og spøker etter kamp, men vi er tross alt med for å ha det morsomt. Vi er forberedt på en tøff sesong, og med en del justeringer og fortsatt godt mot kan og skal dette bli brukbart etter hvert.

Skøyerbørsen: 3 Frode, 2 Magnus, 1 Vegard

Kampfakta:
ÅVK - Skodje 5-1 (1-1)
Bane: Eidsåvoll
Tilskuere: 85
Dommer: Lars Ove Sletta, Langevåg
Mål Skodje: Eirik Høivik
Gule Skodje: Eirik Hjelvik og Eivind Erstad
Rødt Skodje: Espen Skarbø (81)
Skodjes lag: Espen Skarbø - Andreas Longva, Frode Jørgenvåg, Ingve Stokkereit, Stefan Aasen - Eirik Hjelvik, Vegard Hjelvik, Lennart Tetlie - Magnus Strømmen - Eivind Erstad og Eirik Høivik.
Benyttede innbyttere: Tobias Sortehaug, Sigmund Mestad og Ole Særsten.

1 kommentar:

  1. Surt, men flott at Skøye har den rette innstillinga fram mot neste kamp som er mot nabo FKS i Sykkylven. Der blir det poeng!
    Mål Skodje: Eivind Erstad. Gamal vane?
    Utvisning for å miste haudet likar vi heller dårlig.

    SvarSlett