Sider

TØFF VELKOMST TIL 4. DIVISJON

Skodje fikk en drømmestart, men Rollon kom tilbake og snudde til 2-1 rett etter pause. Deretter raknet Skodje som til slutt tapte 4-1 i åpningskampen.


Trenerkommentaren: - Umiddelbart er et 4-1-tap litt skuffende, men ser man bak resultatet er vi spillemessig på høyde med Rollon. Det som er avgjørende er at de er tøffere enn oss inne i begge 16-meterene, sier Roger Furnes.

Dermed ble det på mange måter et brutalt møte med 4. divisjon. Rollon trøkket til i duellene, ga ikke vekk noe gratis - og satte sjansene sine. Der vi i fjor kunne spille oss enkelt ut, ble vi i dag straffet knallhardt.

Likevel så alt så bra ut til å begynne med. Bare noen få minutter var gått da Magnus Strømmen og Eirik Hjelvik kombinerte fint. Inne i feltet ventet Eivind, som satte den i nota. Dermed 1-0 og full Skodje-jubel.

Opprykksfavorittene fra Larsgården tok som ventet over etter hvert og var det førende laget, men klarte aldri å true Skodje-forsvaret skikkelig innledningsvis. Men målrotten Daniel Gjerde lar seg ikke be to ganger. Etter 18 minutter fikk han ballen i feltet, vendte opp og banket den inn via stolpen.

Resten av omgangen var egentlig litt oppjaget fra begge lag. Rollon var hakket bedre i det meste, men slet med å skape store sjanser. Skodje skapte mest på kontringer, og hadde periodevis gode kombinasjoner som burde blitt utnyttet bedre. Med tanke på forhåndsspådommene var det likevel en forholdsvis grei førsteomgang. Spesielt defensivt var det solid kontroll.

I andre omgang var tanken å være enda mer kompakte og tålmodige i håp om at Rollon skulle bli utålmodige etter hvert. Den planen gikk fullstendig i vasken da en stor kommunikasjonsfeil i Skodje-feltet gjorde at Daniel Gjerde enkelt fikk sette inn 2-1-ledelse.

Dermed måtte kampplanen umiddelbart endres. Skodje flyttet en del spillere fram, og umiddelbart hadde man en del gode kombinasjoner. Men etter hvert forsvant rytmen, det ble oppjaget og det var i stedet Rollon som nok en gang utnyttet et sløvt Skodje-forsvar - som ropte på offside - og satte inn 3-1 ved Johan Strand.

Ti minutter før slutt kunne Eivind Erstad sørget for en skikkelig spennende sluttspurt, men han bommet alene med keeper. I stedet var det Rollon som nok en gang altfor enkelt fikk score, og dermed 4-1 ved Kim Haagensen rett før slutt.

For vår del var det mye positivt å ta med seg, men også en god del å forbedre. Tøffhet, kynisme og i større grad stole på egne ferdigheter må prioriteres. Selv om Rollon var gode, er det ikke skremmendes med 4. divisjon. Samtidig blir det utrolig viktig å holde motet oppe. Vi er spådd en tøff sesong, og da gjelder det å plukke poeng mot lag vi er jevngode med. I utgangspunktet skal Rollon være et bedre lag enn oss, selv om vi på en maksdag kunne fått med oss poeng i dag.

Ellers en stor takk til speaker Ørjan Tryggestad og samtlige publikummere som tok turen. Det settes stor pris på. I det som forventes å bli en tung sesong trenger vi all støtte vi kan få. Samtidig blir ikke motstanden mye tøffere, så det er gode håp om å ta med seg litt poeng og godt spill etter hvert!

Skøyerbørsen: 3 Vegard, 2 Frode, 1 Høivik

Kampfakta:
Skodje - Rollon 1-4 (1-1)
Skodje stadion
Tilskuere: Ca. 85
Mål Skodje: Eivind Erstad
Mål Rollon: Daniel Gjerde 2, Johan Strand og Kim Haagensen
Dommer: Rolf Eldevik, Ellingsøy
Gule Skodje: Vegard Hjelvik
Skodjes lag: Espen Skarbø - Marius Fylling, Frode Jørgenvåg, Ingve Stokkereit, Jan Erik Hellevik - Eirik Hjelvik, Vegard Hjelvik, Magnus Strømmen - Eirik Tomren, Eivind Erstad og Eirik Høivik.
Benyttede innbyttere: Johann Kjerstad, Lennart Tetlie og Stefan Aasen.

1 kommentar:

  1. Det gikk åt skogen.
    Men no kjem to enkle, ÅVK og FKS borte.

    SvarSlett