Sider

TRE DEILIGE BORTEPOENG

Etter to strake stortap var det et revansjesugent Skodje-lag som møtte Sykkylven. Det hele endte i en meget oppløftende borteseier. Dermed er årets første trepoenger et faktum!


Trenerkommentar: - Deilig og fullt fortjent seier! Mye bra spill og knallhard jobbing. Vi burde vunnet med flere mål, men det viktigste var seier. Kanon, sier Roger Furnes.

Før kampen virket det som om de fleste rundt oss hadde mistet fullstendig troen på at vi kunne ta med oss noen poeng fra årets sesong, og ser man på resultatene hittil er det vel for så vidt greit nok det. Uansett var det derfor et revansjesugent Skodje-lag som gjestet Sykkylven.

Og for en start det skulle bli. Etter å ha lekt som ei sil de første kampene, var målet å framstå som et mer kompakt lag i dette oppgjøret og på grunn av noen forfall ble en litt uvanlig 4-4-2-formasjon valgt. Etter bare åtte minutter var det full uttelling. Brede kastet ut til Eirik Hjelvik, flere gule spillere var på veg framover og Eirik fant Magnus på løp. Han dro av en spiller og banket ballen i mål!

De fleste ventet nok at Sykkylvene ville ta over etter dette, men de virket rystet over starten og slet med å skape det store. Skodje var best i åpningen og hadde dessuten flere gode overgangsmuligheter, men slet med å ta vare på de avgjørende situasjonene. Etter hvert kom Sykkylven med mer framover.

Ved en anledning var Brede nede og reddet et godt forsøk, og noen minutter senere smalt ballen i  stolpen. Men bortsett fra dette skapte Sykkylven lite i førsteomgang. Dermed var det en fornøyd Skodje-gjeng som kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Etter hvilen hadde nok de fleste forventet et Sykkylven-stormløp mot Skodje-målet, men det uteble. Vertene virket lite kreative og slet med å trenge seg gjennom Skodje-forsvaret. Gjestene jobbet knallhardt for hverandre, turte å bruke tid - og hadde rett og slett fått vinnersmaken.

Midtvegs i omgangen ble den smaken enda bedre. Etter et par halvsjanser på dødball, endte Eivind Erstad opp helt alene i feltet. Han lar seg ikke be to ganger og banket inn 2-0!

Der og da var troen stor på tre Skodje-poeng, men dessverre gikk det fullstendig galt i neste dødball imot. En Sykkylven-spiller fikk stå helt umarkert og heade inn ny spenning i kampen. Da var det igjen godt over 20 minutter.

Men i stedet for at Sykkylven får satt inn et press, er det faktisk Skodje som går opp og skaper sjanser i denne perioden. Og for noen muligheter! Eirik Hjelvik brenner blant annet alle sjansers mor, Eivind Erstad har rundet keeperen og Johann Kjerstad er litt for ubeslutsom på veg gjennom. To ganger reddet FKS på streken i denne perioden. At det ikke ble 1-3 på en av disse sjansene er ganske utrolig.

Først de siste seks-sju siste minuttene flytter Sykkylven opp tungskytset sitt. I det klokka passerer 90 minutter roper vertene på straffespark, og flere dommere ville nok blåst. Men for en gangs skyld går marginene med oss, vi ror av den kaotiske overtiden og sikrer tre deilige bortepoeng.

Spillemessig ingen fantastisk kamp, men vi kjemper heroisk og vinner fullt fortjent ut fra sjansestatistikken.

Skøyerbørsen: 3 Ingve Stokkereit, 2 Eirik Hjelvik, 1 Sigmund Mestad

Kampfakta:
FK Sykkylven - Skodje 1-2 (0-1)
Bane: Sykkylven stadion
Mål FKS: Kenneth Carlsen
Mål Skodje: Magnus Strømmen og Eivind Erstad
Dommer: Jan Lund, Blindheim
Gule kort Skodje: Ingen
Laget: Brede Waag - Sigmund Mestad, Stefan Aasen, Ingve Stokkereit, Jan Erik Hellevik - Ole Særsten, Eirik Hjelvik, Lennart Tetlie, Magnus Strømmen - Eirik Høivik og Eivind Erstad.
Benyttede innbyttere: Johann Kjerstad

5 kommentarer:

 1. Flott levert!
  Gratulerer med dei tre første poenga. Fleire kjem.

  SvarSlett
 2. herlig!!! bra jobba.godt å sjå at yngve er i storslag.

  SvarSlett
 3. Yngve svikter aldri! Potensiale til å bli den nye Jokke!!

  SvarSlett
 4. Hva Yngve finner på er jeg sannelig ikke sikker på. Ingve, derimot - han blir utvilsomt stor i år:)

  SvarSlett
 5. Hvor får man kjøpt Skodje drakt med "Stokkereit" på ryggen?

  A.S

  SvarSlett