Sider

OVERTIDSMÅL SIKRET FORTJENT POENG

Fire minutter på overtid så det ut til å gå mot et kjedelig tap. Men da Magnus fikk sjansen på et frispark fra 30 meter så han sitt snitt til å banke inn et fullt fortjent bortepoeng!

For da hadde Skodje gjennom hele andreomgangen trykket på mot Blindheim-målet. Stangskudd, flere brente sjanser og to straffesituasjoner førte ingenting med seg. Da Stefan Aasen bommet nesten alene gjennom på overtid, hadde nok de fleste gitt opp håpet om Skodje-poeng.

Men så stilte Magnus Strømmen seg opp på et frispark. Skodje flyttet opp samtlige utespillere og ballen gikk perfekt inn mot bakerste. Den gikk over hele feltet og inn helt oppe i krysset og et deilig og viktig Skodje-poeng var et faktum!

Det var fortjent selv om førsteomgang bar preg av at Skodje ikke hadde den samme entusiasmen, trøkket og gleden i spillet sitt som i de foregående kampene. Blindheim vant de fleste duellene, fikk litt for enkelt spilt ball og hadde det  forholdsvis enkelt med å forsvare seg.

Riktignok var det Skodje som burde fått ledelsen umiddelbart. Eirik og Eivind kombinerte fint og sistnevnte fant til slutt Eirik Høivik som pirket den i mål. Selv Blindheim-supporterne på sidelinja lo godt da assistenttdommeren mente det var offside, for det kan det umulig ha vært.

Uttellingen skulle imidlertid komme få minutter senere. Eivind fikk ballen på 25 meter, dro seg litt innover og banket den utagbart ned i hjørnet. Dermed nok en perfekt start for Skodje.

Etter dette kunne vi med litt mer presisjon på den siste tredjedelen fått 2-0-scoringen, men det ville seg ikke.

I stedet var det Blindheim som tok mer over. Etter 25 minutter klønet vi det skikkelig til på et innkast ved eget cornerflagg, og måtte lage frispark. På det fikk en Blindheim-spiller gå umarkert opp og heade inn 1-1.

Bare minutter senere hadde Skodje-frispark og flyttet opp folk. Det var altfor svakt, ble brutt og Blindheim fikk nærmest spasere seg gjennom midtbanen og forsvaret. Dermed var 0-1 snudd til 2-1 på få minutter.

Inn mot pause var Blindheim det klart farligste laget, og det virket som om troen hadde gått fullstendig ut av Skodje-laget. Men stillingen til pause var fortsatt 2-1.

Det hele ble ikke bedre av at Eirik Hjelvik måtte gi seg med en strekk etter en halvtime og at Eirik Høivik (strekk) og Lennart Tetlie (jobb) måtte kaste inn håndkleet i pausen. For tar du med at Ingve Stokkereit og Håkon Opsal måtte melde forfall før kamp, og at innbytter Sondre Beite måtte ut igjen med en skulderskade etter bare et kvarter på banen, ser du at du trenger alle mann alle i tøffe kamper. Og vi som trodde skadesituasjonen hadde bedret seg... Det  ser ut som om vi er laget av kjeks hele gjengen!

Men trodde du at dette skulle bety walkover og full Blindheim-dominans etter pause? Da tok du faktisk skammelig feil. For Blindheim la seg bakpå, Skodje vant duellene - og vips var troen og engasjementet virkelig tilbake. For en forvanding!

Skodje hadde initiativet og jaget utligning gjennom hele omgangen. Dessverre ga det ikke uttelling før Blindheim fikk ei billig straffe etter 65 minutter. Den gikk i mål, og alle trodde nok at dette var tapt. I en kort periode rundt denne scoringen kunne Blindheim definitivt punktert kampen på to kjempesjanser. Men to strålende involveringer av Brede Waag ga fortsatt troen.

Ti minutter før slutt ga presset uttelling da Vegard Hjelvik fikk drømmetreff fra snart 30 meter da ballen gikk i ei bue ned i krysset. Blindheim-spillerne fryktet tydelig et tap, og Skodje fikk satt inn et bra press mot Blindheim-målet etter dette.

Utligningen måtte vi imidlertid vente på til klokka var passert 94 minutter. Dermed fikk vi med oss et fortjent og viktig poeng. Det gjør nok mye med motivasjonen å reise hjem etter å ha fått en fortjent utligning i stedet for å ha tapt en kamp der vi jaget utligning så lenge.

Sett i ettertid er dette imidlertid en kamp der vi kunne fått med oss tre poeng, men til det var vi for klønete, for lite engasjerte og for lite tent for i førsteomgang. For vi utnyttet ikke godt nok at også Blindheim var skadepreget i dag. Samtidig må vi huske at Blindheim hadde et par kjempesjanser til som det kunne blitt scoring på, så sånn sett var det greit nok med uavgjort.

Trenerkommentar: Enten det er ett eller tre poeng er det disse poengene du får på siste spark som er de klart deiligste! Må berømme gjengen for en glimrende opphenting i andreomgang til tross for hvor slitne eller halvskadet de var. Dette var fullt fortjent ut i fra spill og sjanser, sier Roger Furnes.

Skøyerbørsen: 3 Magnus Strømmen, 2 Vegard Hjelvik, 1 Brede Waag

Kampfakta:
Blindheim - Skodje 3-3 (2-1)

Bane: Blindheim stadion
Tilskuere: Ca. 40 (15 fra Skodje!)
Mål Skodje: Eivind Erstad, Vegard Hjelvik, Magnus Strømmen
Dommer: Fredrik Honningsvåg, Giske
Gult Skodje: Frode Jørgenvåg
Skodjes lag: Brede Waag, Sigmund Mestad, Frode Jørgenvåg, Stefan Aasen, Jan Erik Hellevik, Lennart Tetlie, Vegard Hjelvik, Eirik Hjelvik, Magnus Strømmen - Eirik Høivik og Eivind Erstad.
Innbyttere: Emil Slettedal, Eirik Fylling, Andreas Longva og Sondre Beite9 kommentarer:

 1. Kjempeflott jobba Skøye!
  De var det beste laget og utligninga var mildt sagt fortjent.
  Men at fotballspelarar i dag skal vere so kløkkne bekymrar meg.
  Det var vel stort sett berre Roger, Kjell og Odd som ikkje vart skada i dag, men dei heldt seg klokeleg utanfor bana.

  SvarSlett
 2. Meiner eg registrerte eit gult kort til ein Skøyespelar. Mulig eg tek feil?
  Ellers er det viktig å skryte av dommaren, uansett, for han skal dømme også neste kamp heime mot Norborg.

  SvarSlett
 3. Blir ikkje opprykk av ettpoengera folkens! Neida, artig å sjå at Skodje plukka poeng. Fortsett slik så blir det bra dette!

  SvarSlett
 4. Frode fikk gult

  SvarSlett
 5. ikke værst dette gutter og jenter!

  hvordan er det med denne "skøyebørsen", er det noen statistikk over hvem som har fått flest stjerner/poeng i løpet av sesongen?

  A.S

  SvarSlett
 6. same målscorere som sist kamp!!

  SvarSlett
 7. A.S: Stjernene blir delt ut av medlemmer i støtteapparat/trofaste supportere i etterkant av kampene. Vi legger sammen etter hvert og kårer selvsagt en vinner til slutt.

  SvarSlett
 8. kor mange lag som rykke ned egentlig?

  SvarSlett
 9. Dersom ingen sunnmørslag rykker ned i fra 3. divisjon så rykker bare 1 lag ned i fra 4. div. Dersom 1 sunnmørslag rykker ned i fra 3. div. så rykker 2 lag ned i fra 4. div. Skrekkscenarioet er altså 3 sunnmørslag ned i fra 3. div. Da blir det 4 ned fra 4. div.

  SvarSlett