Sider

STANG UT MOT GODØY

Skodje hadde mulighetene, men hadde hverken marginene eller dommeravgjørelsene med seg. Dermed ble det en skuffende poengdeling mot Godøy i kveld.

For slik kampen utviklet seg, burde Skodje absolutt ha vunnet og fått tre meget viktige poeng i kveld. De siste 25 minuttene var det stort sett spill mot ett mål, men det ble med Eirik Hjelviks utligning til 1-1 med drøye 20 minutter igjen å spille.

Etter dette hadde Skodje flere store sjanser. Blant annet headet Eivind Erstad to ganger i stolpen på sjanser han normalt sett scorer på. Både Ole Jonathan Tangen og Sondre Beite hadde helt åpent mål, men dommeren vinket - ifølge publikum - feilaktig av for offside.

Frustrasjonen ble ikke mindre da en Godøy-spiller felte Tangen på veg alene med keeper 10 minutter før slutt, men dommer Murati ga hverken ut gult eller rødt kort (som uansett ville resultert i rødt). Frustrasjonen toppet seg fem minutter før slutt da Vegard Hjelvik ble meid i bakken innenfor straffefeltet. Han fikk ikke straffe, og spurte sporenstreks dommeren "ka faen"? Resultat: Årets tredje gule kort og karantene mot MSIL for kapteinen. Irriterende, med tanke på at Murati selv påpekte at spontane reaksjoner var lov før kampen.

Men ok, nok om dommeren og klaging på han. Til syvende og sist vinner vi selvfølgelig ikke fordi vi ikke er gode nok og sliter i bunnen av 4. divisjon selv. Det er heller ikke ofte vi klager på dommeren, men i dag følte vi at en del marginer gikk imot oss.

Førsteomgang er relativt jevnspilt, både ut i fra spill og sjanser. Godøy skaper et par kjempesjanser på dødball og er farlig på noen kontringer. Eivind Erstad, Eirik Hjelvik og Eirik Høivik har hver sine kjempesjanser for Skodje. Uavgjort er greit nok til pause, selv om det like godt kunne stått både 1-1 og 2-2. Artig at det er to lag som prøver å spille fotball. Spesielt for vår del, siden det har blitt mest løping etter ballen de siste kampene.

I andreomgang er det Godøy som åpner best. Skodje opptrer uryddig, finner ikke formasjonene og enkelte spillere blir altfor offensive. Det gjør at Godøy får veldig stort rom å boltre seg på framover i banen.

Dette utnytter de ved en kontring. Henning Dyb kjemper til seg ballen og får den i nota via tverrliggeren. Godøy er best de første 15-20 minuttene av andreomgang, men skaper ikke all verden av sjansene. I stedet tar Skodje over kampen og ut, men i dag var hverken marginene, kvaliteten eller avgjørelsene på vår side.

Dermed ble det ett poeng i bunnoppgjøret. Det var viktig å ikke tape, men samtidig hjelper det ikke allverden med ettpoengere. Vi skal være glad vi kommer tilbake fra 0-1, men de fleste satt nok igjen med en kjedelig følelse med tanke på avslutningen på kampen.

Trenerkommentaren: Kommer senere?
Skøyerbørsen: 3 Eirik Hjelvik, 2 Eirik Fylling, 1 Ole Tangen

Kampfakta:
Skodje - Godøy 1-1 (0-0)

Bane: Skodje stadion
Tilskuere: Ca. 40
Mål: Henning Dyb og Eirik Hjelvik
Dommer: Zenun Murati
Gule Skodje: Vegard Hjelvik
Skodjes lag: Brede Waag, Andreas Longva, Eirik Fylling, Stefan Aasen, Jan Erik Hellvik, Ole Tangen, Eirik Hjelvik, Vegard Hjelvik, Magnus Strømmen, Eivind Erstad og Eirik Høivik
Benyttede innbyttere: Ole Særsten, Sondre Beite og Lennart Tetlie.

11 kommentarer:

 1. Etter ein 1. omg. der Godøy er hakket betre enn Skøye, tek heimelaget klart over etter pause.
  To headingar i stolpe ut, eit mål marginalt feilannulert for offside og ein straffesitusjon der dommaren ikkje har innsikt.
  Summa sumarium burde det ha gitt tre heimepoeng.
  Artig med MSIL med 5-4 over kjøpelaget Rollon og FKS sitt 4-4 resultat mot Vika.
  Det svingar i 4. divisjon!

  SvarSlett
 2. Dommern ikkje innsikt? Han står fem meter unna!! Men sånn går det vel når han e fra øya sjøl..

  SvarSlett
 3. Hadde en scora på sjansane hadde en sluppe å blitt irritert på dommaren i dag, sjølv om det er naturleg det og :)

  SvarSlett
 4. Eg står rett bak Godøy-målet i 2. omg. Etter mitt syn er situasjonen med Tangen ikkje straffespark.
  I situasjonen med Vegard har eg full innsikt og det er klar straffe. Dommaren har to-tre spelarar mellom seg og situasjonen og manglar innsikt.
  Ellers er dommar Murati ikkje frå Godøya, men frå Giske. Ein bør kunne sin geografi "Anonym".

  SvarSlett
 5. Ikke straffespark, nei. Var langt utenfor. Men klart rødt kort skulle det vært, selv om det neppe hadde spilt så stor rolle de siste ti minuttene :) Så det er ikke verdens undergang. En annen ting er jo om det er et billig frispark i utgangspunktet.

  SvarSlett
 6. Henning Tafjord31. mai 2012 kl. 22:47

  Er vel flere her som mangler innsikt. Dommeren hadde ingen god kamp, men det gjaldt begge veier. Marginale offsidesituasjoner var det begge veier, Godøys spisser ble vinket av et par ganger det ikke var offside og det samme skjedde på motsatt banehalvdel. V. Hjelvik kunne fått straffe, men det var en klar hands fra en Skodjespiller rett i forkant. Godøy ble også snytt for straffespark i første omgang da kapteinen ble dratt ned i feltet etter dødball. Når det gjelder den potensielle utvisningen så burde nok dommer dratt opp kortet siden han blåste, men det at han blåste var feil. Det er to spillere i duell og fordi den ene er sterkere enn den andre så er det ikke automatisk frispark. Godøy sin spiller er foran Skodjespilleren så hvis noen går i ryggen så er det ikke han. 1-1 er et helt greit resultat, og Godøy har allerede mer enn de 4 poengene som dere påstå at vi skulle bli stående på.

  Takk for kampen og lykke til videre :)

  SvarSlett
 7. Er vel greit å nok en gang presisere at InsideMan ikke er en av oss innad i Skodje IL og at alt ikke må taes så bokstavelig.

  Tror nok vi er forholdsvis enig ellers.

  Takk for kampen og lykke til videre. Godøy kommer til å plukke massevis av poeng utover høsten!

  SvarSlett
 8. Er det egentlig så smart å ha han der InsideMan om det kun gir motstanderen motivasjon og inntrykk av at Skodje tror dei er verdensmestere? Bare spør.

  SvarSlett
 9. Tror???? Her veit vi! Skodje er og forblir verdensmestere "Anonym". Heldigvis er det så enkelt med den saken!

  Hadde med meg kjærringa tilbake til Skodje i dag, hun som egentlig ikke vet hva fotball går ut på, mente det var "ran" fra Godøy å ta med seg 1 poeng fra Skodje i dag etter den 2. omgangen.

  Nei, var kjedelig at det ikke ble en 3 poenger i denne kampen, for det er slik motstander som en må slå på hjemmebane om man skal overleve i 4 div. Eller kanskje ikke? Alle slår alle så her får man bare følge med videre!


  A.S

  SvarSlett
 10. Kutte ut InsideMan må dere ikke gjøre. En av de tingene som gjør det artig for folk utenfra å følge med her inne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heilt enig! Fotball skal engasjere.

   Slett