Sider

EMBLEM I TETSTRID

Emblem var i fjor med i tetstriden i 4. divisjon heilt til 3-4 runder gjensto.  Då ramla dei litt av lasset, mellom anna med tap mot Stordal, og enda på 4. plass på tabellen.

Dette var naturligvis ein sterk prestasjon av eit nyopprykka lag, men vi må innrømme at vi ikkje har den store sansen for politikken bak Emblem sin sportslige suksess dei siste par-tre åra.
Klubben har henta inn ein god del spelarar utanfrå, fleire av god kvalitet, og dette gir naturligvis resultat i ein so pass lav divisjon dom dette.
Men det vi er tvilande til er om ein slik politikk vil gi resultat over tid.  Vi har hatt fleire eksempel på at lag i breidefotballen som baserer sin framgong på å hente inn spelarar frå andre klubbar, i staden flor å satse på eigenutvikling, vil møte motgong/motkrefter i sitt nærmiljø etter kvart.
Når eigne juniorar opplever at plassen på A-laget blir oppteken av nye spelarar utanfrå mister ein ofte drivkrafta i rekrutteringsarbeidet.  Spelarane gir opp og foreldra deira, som kanskje har stått på i årevis opp gjenom aldersbestemte klasser, gir seg og i klubben når poden ikkje får innpass på seniornivå.
Men Emblem om dette, dei får gjere det som dei sjølve trur er det rette.

Emblem blir i år faktisk det einaste laget Skodje kan karakterisere som eit nabo-oppgjer, sjølv om vi ikkje får dei store følelsane i sving i ein kamp mot Emblem, som i kampane mot Ørskog og Stordal.
Men vi får ta det som ei utfordring og prøve å banke dei rimelig gule og svarte, sjølv om vi mislykkast med dette i fjor (0-2 borte og 3-5 heime).

Vi trur at tetstriden i årets 4. divisjon vil stå mellom 5 lag, der det er rimelig hipp som happ kvar dei 5 endar på tabellen.
Emblem er eit av disse 5 laga og vi plasserer laget på ein 5 plass basert på marginar overfor dei fire andre.

1 kommentar:

 1. Gjeeeesp!

  Samme gamle oppgulpet fra Skodjebloggen mot Emblem sin påstått "negative" spillerpolitikk! Hvem er det Emblem har hentet? Markus Lund fra AaFK, Bjørnar Johansen fra Spjelkavik, Steven Fellows fra Herd, Marcus Steffensen fra Blindheim og Øysten Volden fra Herd? Alle disse flotte og talentfulle guttene er Emblemsgutter som har trasket sine barndoms fotballsko på Ebbemyra. Da de ble voksne nok til å få bryne seg på A-lags nivå så har Emblem aldri hatt et særlig A-lagsnivå å tilby. 5. og 6. divisjon er aldri attraktivt for unge og lovende talenter... selv i egen klubb. Da forsvinner de til andre klubber som nevnt ovenfor.

  Emblem har hentet inn nødvendig styrke i sin A-stall for å kunne friste med et bedre tilbud på relativt kort sikt. Dette er gjort blant annet å hindre eksisterende talenter i klubben og søke til andre klubber som nevnte Spjelkavik, Herd og AaFK. En annen effekt er at talenter som allerede har reist til andre klubber nå kommer tilbake til moderklubben fordi nivået og opplegget rundt A-laget endelig begynner å bli bra.

  Det er også en sannhet at rekrutteringen på Emblem sjeldent har vært så bra som den er nå... og bedre vil den bli! Klubben blir drevet bedre enn før, og de unge talentene har endelig en gulerot å strekke seg etter i A-laget.

  Vi har allerede i år sett resultater av en forbedret rekruttering. Juniorlaget var en kamp unna å kvalifisere seg til 1. divisjon, og gjennom hele vinteren har flere juniorer bidratt i stor grad både på trening og i kamp med A-laget. Blant annet hadde vi en 14-åring som scoret i sin debut som seniorspiller.

  Skodjebloggen har med base i sin ekstremt lave kunnskap om Emblem som klubb, og sin voldsomme misunnelse på hva vi har fått til på kort tid,skrevet veldig mye piss om Emblem over tid. Bitterheten begynner nå å bli såpass omfattende i tid at det begynner å bli flaut for Skodjebloggen.

  Mitt forslag er at dere begynner å fokusere litt mer på egne utfordringer, enn å prøve å finne feil med Emblem. Hva skjer med dere og deres utvikling som klubb og A-lag? Spillere forsvinner, og sett utenfra ser det heller ikke ut til at dere klarer å hente noen spillere. Vi vet dere har prøvd... og det etter spillere som ikke er fra Skodje... altså dere prøver å gjøre det samme som dere kritiserer Emblem for å gjøre. Forskjellen er at spiller ønsker å komme til Emblem, men ikke til Skodje. Da står dere igjen med egne guttespillere. Dere må gjerne skryte av disse, og det med rette, men inntrykket utenfra er at det ikke nødvendigvis er slik at dere VIL spille med disse fra start i kamp... men dere MÅ. Resultatet blir i år mest sannsynlig et nedrykk. Så får vi se om det er attraktivt nok for deres unge og lovende spillere i fremtiden.

  Helt til slutt... og hva har skjedd med Skodjebloggen? Denne kommentaren her er vel den første folk har sett her inne på en stund. Forhåpentligvis fyrer den godt nok til å generere enda noen flere kommentarer...

  Mvh,
  Emblemsbygding som ikke er tilknyttet A-laget til Emblem i det hele tatt... bare stor fan :)

  PS. Lykke til i årets sesong!

  SvarSlett