Sider

INSIDEMAN: FORHÅNDS TIL STORDAL

Gult mot gult i det som per definisjon blir årets hatoppgjør.
16.mai er norsk fotballs nasjonaldag og fordelen med å spille i 4.div i år er at 16.mai faller på en torsdag. Og kretsen har vært smarte nok til å la det gamle rivaler Skodje og Stordal møtes til dyst. Litt om kulturbygda Stordal:

"Blant idrettstilbud finnes fotball, alpin, langrenn, skihopp, treningsstudio etc.
Musikk blir noe mindre prioritert. Kommunen har en musikkskole. Her er også et skolekorps og et korps for voksne.
Stordal gamle kirke også kalt rosekirka på grunn av den rike rosemalingen i tak og på vegger, ligger midt i bygda. Like ved den gamle kirka ligger Løsetstova."
Stordal er med sine rundt 1000 innbyggere en miniputt i så sammenheng (spesielt satt opp mot den raskest voksende). Men i fotballsammenheng har de små ofte vært store og det er ikke sjeldent at gode, solide generasjoner er kommet opp mellom fjellene. Og Stordal har også i dag et bra lag, nyopprykkede som de er og har startet greit i årets sesong skjønt den første seieren har latt vente på seg. Det gjorde derimot ikke avgangen til trener Stig Johansen, sjokkavgangen sågar, den største notisen i årets 4.div så langt. De gule fra en av mange møbelbygder på Sunnmøre er kjent for et offensivt, entusiatisk spill som gleder mange fotballhjerter. Det er i og for seg deres motstander torsdag også kjent for.
Men Skodje, som presterte kvalmende dårlig mot det antatte bunnlaget MSIL sist, bør nok glemme finfotballen torsdag og heller tenke på at poengene er det som teller på Kirkebø Stadion. Fram med det kyniske. Så spørs det om de unge guttene på Skodje makter å spille kynisk, det blir ytterst spennende å se. Og de unge guttene får allerede så tidlig i sesongen se hvor godt de takler motgang. Enkelte ble vel sure utover i kampen sist og det bør ikke gjenta seg for ofte.
Troppen er stort sett den samme som den har vært så langt denne sesongen, men dessverre står nok Håkon over denne også. Verre er det kanskje da at enkelte ikke klarer å se på terminlisten før de planlegger avstikkere fra hverdagen (les Brede Waag). Det betyr velfortjent tillit i buret til Ole Enger Willumsen, han skal klare seg fint på dette nivået. 
Gjør jobben gutter, Stordal er tross alt mest kjent for alpinister og mediokre Idol-artister.
 Skal det være vennskap mellom oss, må dere kvitte dere med de sinte hundene, sa ulven til sauene.
Sé el Skodje lobos!

Evig Skøyebygder, InsideMan
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar