Sider

VIKTIG OG FORTJENT SEIER OVER ÅVK

Skodje vant den viktige hjemmekampen over ÅVK i kveld. Det sørget mål av Eirik Hjelvik, Sondre Beite, Håkon Opsal og Sigmund Mestad for.

 Til slutt var det en fullt fortjent seier. Skodje åpnet forrykende og vartet opp med den strålende, effektive fotballen som laget viste en del i vinter. ÅVK var riktignok farlige på et par kontringer, men motsatt veg slet gjestene med å henge med når Skodje satte fart. At Eirik Hjelvik stusset inn 1-0 etter et kvarters tid og at Sondre Beite økte til 2-0 like etter var derfor fullt fortjent. Begge målene kom for øvrig etter vakkert angrepsspill.

Dessverre klarte ikke Skodje å opprettholde den meget gode starten på vel 20 miuntter. Enkelte ble nok litt for grådige på sistepasningen en periode, og det ble en del rot. ÅVK tok over, spilte god fotball, og fikk en redusering til 1-2 ved Torgeir Halsen.

Heldigvis skjerpet Skodje seg litt inn mot pause og fikk 3-1 ved Håkon Opsal som spilte sin første kamp for året. Ut ifra kamputviklingen var det nok en viktig scoring å ta med seg inn mot pause.

Andre omgang ble nok ikke like fartsfyllt som den første. Skodje åpnet riktignok best, men spillet ble nok litt preget av resultatet i andreomgang og vi fikk ikke til den samme flyten. Midtvegs i omgangen trygget Sigmund Mestad ledelsen med sitt første mål i Skodje-drakta. Artig for høyrebacken som var banens desidert beste i dag!

I denne perioden burde vi økt til 5-1 en del ganger, men blant annet Vegard Hjelvik og Lennart Tetlie bommet omtrent på åpent mål.

I stedet rotet vi det litt til bakover. Vi ga bort ballen, og litt ut av intet kom ÅVK seg fri på kanten og slo inn der en Skodje-spiller var uheldig og satte den i eget mål. Da gjensto det vel et kvarter.

ÅVK presset på og var farlige på et par dødballer etter dette, men da Skodje ryddet unna skjønte nok de fleste hvor det ville gå. På overtid burde Skodje absolutt ha sikret inn 5-2 da Eivind Erstad ble felt som bakerste mann og ordnet straffespark. Men fra ellevemeteren sendte Eirik Hjelvik ballen i stanga i stedet for i mål.

Uansett: En fullt fortjent - og viktig - seier i dag. Nå har vi kommet oss ut av den verste gjørma, og har samtidig en positiv opplevelse å se tilbake til når nye poeng skal jaktes.

Ellers veldig gledelig å se Bjørnar Aure fra start igjen for første gang siden 2009. I dag nøyde han med seg en omgang, men framover vil vi nok se mer til han.

Neste kamp for vår del er borte mot Godøy neste torsdag. Den kampen spilles på gras.

Kampfakta:
Skodje - ÅVK 4-2 (3-1)

Mål Skodje: Eirik Hjelvik, Sondre Beite, Håkon Opsal og Sigmund Mestad.
Mål ÅVK: Torgeir Halsen og ett sjølmål
Dommer: Richard Olsen
Gule Skodje: Sigmund Mestad
* Rødt til ÅVK på overtid.
Skodjes lag: Brede Waag - Sigmund Mestad, Bjørnar Aure, Marius Fylling, Eirik Høivik - Sondre Beite, Eirik Hjelvik, Vegard Hjelvik, Magnus Strømmen - Håkon Opsal og Eivind Erstad.
Benytta innbyttere: Thomas Honningdal, Petter Leon Valde, Ole Willumsen, Vegard Eriksen og Lennart Tetlie.

3 kommentarer:

 1. Der gikk telen utav skrotten på Skøyespelarane!
  Endelig ein typisk Skøyekamp igjen. Mange sjangsar og mange mål, dei fleste rett veg.
  Gratulerer!

  SvarSlett
 2. Hei.

  Første kampen eg har sett Skodje sesongen 2013, god fotball og godt vær.

  Men at han Tetlie greide å sette ballen 25-30 meter over mål fra 90-100 cm fra mållinja er jeg fortsatt sjokka over.

  Men det var ei fin forestilling.

  A.S

  SvarSlett
  Svar
  1. Viktig å sjokkere litt og veit du A.S ;)

   Slett