EIVIND-SHOW MOT HANO

Eivind Erstad scoret like godt hele seks av målene i 7-0-seieren mot HaNo. Dermed er han oppe i vanvittige 42 seriemål i år.

Dermed fortsetter 22-åringen å befeste sin posisjon som tidenes toppscorer i 5. divisjon. Samtidig betød dagens sju mål at Skodje nådde en milepæl med over 100 mål i løpet av en sesong. Nå er man oppe i 102 mål!

Etter å ha avholdt ett minutts stillet i respekt for den avdøde Emblem-spilleren Holger Løkka, som var kompis med flere Skodje-spillere, var det som ventet vertene som styrte oppgjøret mot HaNo. Men innledningsvis starter det imidlertid noe svakt. HaNo var overraskende godt med, og vertene får seg en vekker når Odd Einar Molnes forsøker seg på 0-0. Men Espen rydder fint opp.

Etter hvert tar Skodje mer og mer over - og til slutt resulterer det i ketchupeffekten. Et drøyt kvarter er spilt når Eirik Tomren og Stefan Aasen kombinerer glimrende på høyrekanten. Inne i feltet venter naturligvis toppscorer Erstad, og 1-0 er et faktum. Deretter rant målene inn en periode.

Minutter senere slår Eirik Høivik en utsøkt pasning som Eivind setter enkelt alene med keeper. 3-0 kommer etter at Stefan lobber en ball over en HaNo-spiller, før han elegant sender den videre til Eivind som gjør det samme. Deretter banker han ballen inn til 3-0 etter et vakkert angrep. 4-0 kommer også ved Eivind etter ny pasning fra Høivik.

Før pause virket det faktisk om om Eivind var fornøyd med dagens fangst. 5-0 kom nemlig idet han var på veg alene gjennom. Men uegoistisk sendte han faktisk ballen til Emil Slettedal på åpen kasse. Dermed 5-0 etter en veldig god siste halvtime av førsteomgang.

Tidligere i år har vi vært gode i førsteomgang, for deretter å falle litt i andreomgang. Dessverre ble det litt slik denne gang også. Tempoet ut i andreomgang var labert, og HaNo får den virkelig store sjansen. Småspill i eget forsvar straffer seg, og Skodje lager et straffespark. Men hva gjør det når man har Espen Skarbø i buret? Han reddet selvfølgelig.
Det skulle ta sin tid før det neste målet kom. Et drøyt kvarter før slutt får Skodje endelig uttelling når Ingve Stokkereit slår et flott innlegg på bakerste. Der er selvfølgelig Eivind og setter den inn. Punktumet blir satt noen minutter etter da Eivind og Vegard kombinerer fint. Eivind får tilbake ballen og banker inn sitt 42. seiremål hittil i år. Svært imponerende med tanke på at det bare er spilt 18 seriekamper.

Alt i alt en fullt fortjent seier. Vi gjør en veldig god halvtime i siste del av førsteomgang, men er ikke fullt på høyde i resten av kampen. Tempoet blir litt for svakt, og vi gjør det litt for enkelt for HaNo å forsvare seg. Men 7-0 og fremdeles serieledelse kan man slett ikke være misfornøyd med. Spesielt at man holder nullen er sjelden vare. Strålende!

Ellers skryt til dommer Oddbjørn Aam. Selv om han ikke hadde mye å gjøre er det greit å si fra når man er fornøyd!