NYTT ERSTAD-SHOW

Selv om Eivind Erstad scoret sju mål, var det unggutten Sondre Beites (15) debut og scoring som var det største høydepunktet i kveldens 11-1-seier over Norborg 2.

Sondre kom inn på banen 15 minutter før slutt. På sin tredje brukbare sjanse rundtlurte han keeperen, kom på åpent mål og satte den enkelt i mål. Et lekent mål av unggutten i sin seriedebut - til dagens største jubel blant medspillerne.

Da det skjedde hadde Skodje virkelig kommet i gang. Fra start av var det imidlertid ikke slik. Riktignok sendte Eivind Erstad vertene i ledelsen da han kom alene gjennom etter få minutter, men det var likevel noe passivt og rotete spill i førsteomgang. Skodje hadde kontroll, trillet litt ball - men slet med å utfordre Norborg-målet. I det hele tatt må det va vært en veldig kjedelig omgang for de få tilskuerne som hadde tatt turen til førsteomgang. 2-0 skulle likevel komme rett før pause. På bakerste stolpe headet en sittende Eivind ballen inn igjen mot målet, der den traff Norborg-keeperen og gikk i eget mål. Selv om Eivind kanskje er uenig tilskriver vi nok det som et selvmål.

Etter hvilen kom det seg. Rett fra Spania kom Eirik Hjelvik inn og brente tidenes sjanse etter bare noen sekunder. Men det var likevel et forsvarsel om hva som var i vente. Få minutter senere setter Erstad inn en retur etter skudd fra nevnte Eirik. Det var åpningen som gjorde at målene kom på løpende bånd. I andreomgang tok Skodje fullstendig over. Varierte angrep, fra alle kanter, gjorde at andreomgang ble en fornøyelse for alle Skodje-patrioter.
4-0 kom ved Eirik Hjelvik som satte ballen i krysset. 5-0 kom ved Eivind etter et flott angrep på venstresiden, der Ole Særsten fant Eivind inne i feltet. Han satte den som vanlig sikkert i mål. 6-0 kom da Eivind  på vakkert vis satte inn en lobb i bakrommet. 7-0 var det også Eivind som stod for, da han headet en corner fra Eirik i nota. På 8-0 var rollene byttet om da Eivind slo inn til Eirik som headet inn neste mål.

9-0 kom etter at Espen Skarbø på nydeligvis plukket et innlegg. Han banket ballen i bakrom, fant Eivind Erstad som enkelt satte inn sitt femte for dagen. Så var det altså duket for innbyttershow fra 15 år gamle Sondre Beite. Han kom seg til tre brukbare muligheter i løpet av omgangen, og fikk uttelling på den andre. Han ble spilt gjennom, lekte seg forbi keeperen og satte den enkelt i mål til 10-0!

Men Eivind Erstad ville ikke være noe dårligere enn sambygdingen. Noen minutter før slutt fullførte han kveldens scoringsshow da han dro seg innover fra høyrekanten og la den i lengste. Dermed sju mål og snart 50 totalt for Engesetdals store sønn.

Til tross for at vi har ramset opp samtlige mål her, står det sannsynligvis likevel 10-1 i kampreferatet til dommeren. Etter kampen mente både Roger Furnes og flere spillere at det stod 11-1. Blant annet pekte man på at dommer Murati hadde skrevet to veldig "tette" streker. Om det var i gledesrus eller fordi innstillingen var litt "samma det" skrev oppmann Eivind under på at det ble 10-1. Da Eivind innså at det var hans mål som eventuelt ville bli fjernet, forsøkte han seg på å overtale Murati igjen. Men det gikk han ikke med på.

Og for sikkerhetsskyld; viktig å presisere at Murati dømte en meget god kamp. Han hadde som vanlig godt humør, glimt i øyet og ledet kampen på en perfekt måte.

kampfakta:
SKODJE - NORBORG 2 11-1 (2-0)
BANE: Skodje stadion
MÅL SKODJE: Eivind Erstad (7), Eirik Hjelvik (2), Sondre Beite (1) og ett selvmål.
MÅL NORBORG 2: Johan Stavik
DOMMER: Zenun Murati
Ingen gule kort
SKODJES LAG: Espen Skarbø, Stefan Aasen, Trond Ytreberg, Joakim Erstad, Ole Særsten, Lennart Tetlie, Tobias Sortehaug, Magnus Strømmen, Eirik Tomren, Eivind Erstad og Eirik Høivik.
Innbyttere: Eirik Hjelvik, Vegard Hjelvik, Sondre Beite og Brede Waag.