Sider

ERSTAD SIKRET STERKT BORTEPOENG

Selv med ti mot elleve i over en omgang holdt Skodje på å rote det vekk. Men anført av Eivind Erstad fikk man med seg et godt utgangspunkt borte mot et meget godt Hessa/SIF 2-lag.

Til tross for meget god motstand, kunne vi faktisk så absolutt fått med oss tre poeng. I sluttminuttene presset Skodje hardt mot slitne Hessa-gutter, og spesielt Eivind Erstad hadde en kjempesjanse til å score sitt fjerde for dagen. Ingve Stokkereit og Eirik Høivik hadde også gode muligheter, men det ebbet ut til det som i utgangspunktet er et godt resultat.

Vi er ferdig med vår bortekamp, mens SIF/Hessa 2 skal inn og møte ÅVK på ei tung grasbane der. Vi har igjen en hjemmekamp, og skal selvfølgelig mobilisere det vi kan for å hente hjem tre poeng der. For kveldens resultat gjør at vi er (etter all sannsynlighet) garantert opprykk med uavgjort. Vinner vi neste onsdag er vi kretsmestere!

Slik så det slett ikke ut de første minuttene i dagens kamp. Det laget Hessa/SIF 2 stilte i dag er helt klart et av de beste lagene vi har møtt i år (og da regner vi med Norborg og Hareid, som riktignok ble spilt midt på vinteren). Anført av klassespillere i Tom Erik Olsbø og Nils Ottar Sandø presset de Skodje langt tilbake på banen i åpningen. Det gjorde at vi stresset fælt i åpningen, og et par ganger var det bare en god Espen Skarbø i målet som hindret 1-0. Det kunne nok virke som om Skodje-gutta var preget av stundens alvor.

Baklengsmålet skulle imidlertid komme. Tom Erik Olsbø gjorde forarbeidet, la fint ut til Sandø som enkelt banket den inn i lengste. Dermed fullt fortjent 1-0-ledelse etter 20 minutter. Etter dette kom Skodje seg gradvis. Bare minutter senere kom også utligningen etter en klassescoring. Vegard Hjelvik fant Eirik Tomren, som la direkte inn til - hvem andre enn - Eivind Erstad som banket inn utligningen.

Hessa-gjengen hadde tydeligvis brent av litt krutt i åpningen, og dominerte ikke like stort inn mot pause. De hadde riktignok presset, men det så ut til at det skulle ende opp i 1-1 uten dramatikk til pause. Men få minutter før pause ble det det. Eirik Hjelvik ble fratatt ballen, holdt igjen Hessa-spiller Stefan Ommedal som reagerte spontant med et slag mot Eirik. Dermed gult til Eirik, og rødt til Ommedal.

Med tanke på kamputviklingen så det positivt ut for Skodje. Positiv var imidlertid ikke åpningen på andreomgang. Skodje trillet litt ball slik man ble enig om for å utnytte overtallet, men ble straffet knallhardt i løpet av andre omgangs ti første minutter. På to flotte angrep gikk Hessa/SIF 2 plutselig opp i 3-1. På dette tidspunktet så alt helsvart ut. Skodje slet med å komme i gang, og Hessa/SIF 2 hadde tydeligvis troen og motivasjonen.

Men rommene åpnet seg etter hvert opp. Med ca. halvtime igjen fikk Eivind ballen i feltet, vendte opp og banket den vakkert inn i lengste hjørne. Det ga et skikkelig boost i Skodje-laget.

Nå overtok Skodje det meste. Hessa/SIF 2 virket tydelig slitne, og rommene ble bare større og større for Skodje. Gjestene rullet opp en del flotte angrep, men fikk ikke uttelling der. I stedet kom den etter en corner. Ballen endte opp på fem meter til Eivind, og han banket den like godt rett sikkert i nota. Med nesten 20 minutter igjen lovet det godt for Skodje.

Hessas ellever var svært god, men etter hvert som spillere måtte ut med krampe og det andre ting overtok Skodje. Dessverre ble vi slitne og tunge etter hvert vi også, som gjorde at vi mislykkes med de avgjørende trekkene. Samtidig var nok enkelte litt redd for å rote vekk kampen i sluttminuttene.

Mot slutten skulle imidlertid de store sjansene komme. Eivind, Ingve og innbytter Høivik hadde store sjanser, men klarte ikke å sette den i nota. Dermed endte det i det som kan vise seg å være et sterkt uavgjortresultat.

Hessa/SIF 2 var tidvis imponerende gode, og i utgangspunktet skal vi være godt fornøyde med ett poeng. Etter å ha hatt det lekende lett i de siste seriekampene, fikk vi virkelig testet oss mot fysisk sterke og gode motspillere. Temperaturen ble brukbar etter hvert, og det hele var et meget godt prov på hva som venter oss dersom vi skulle rykke opp. Da kreves det en vinter med skikkelig arbeid på samtlige spillere.

Nå vil vi nok følge spent med hvordan det går i søndagens oppgjør mellom ÅVK og SIF/Hessa 2. Uansett hvordan det går der skal vi mobilisere inn mot neste onsdags kamp mot ÅVK på hjemmebane. Med uavgjort er vi (sannsynligvis) klare for opprykk. Med seier er vi kretsmestere. Det håper vi selvsagt at publikum vil være med å hjelpe oss mot!

Vi retter samtidig en stor takk til alle Skodje-patrioter som var til stede på Hessa i kveld. Vi setter pris på det!

kampfakta
Skodje - SIF/Hessa 2 3-3 (1-1)
Bane: Hessa stadion
Mål Hessa: Nils Ottar Sandø, Tom Erik Olsbø (?) og ??
Mål Skodje: Eivind Erstad (3)
Dommer: Torgeir Halsen
Gule kort: Eirik Hjelvik, samt en hel drøss til Hessa
Rødt kort: Stefan Ommedal
Laget: Espen Skarbø, Ingve Stokkereit, Trond Ytreberg, Joakim Erstad, Ole Særsten - Lennart Tetlie, Vegard Hjelvik - Eirik Tomren, Eirik Hjelvik, Magnus Strømmen - Eivind Erstad.
Innbyttere: Brede Waag, Stefan Aasen, Tobias Sortehaug og Eirik Høivik.

10 kommentarer:

  1. Hallo! Eg så kampen. Hessa/SIF 2 omponerende gode? Phø!
    Meir enn halve Skøyelaget såg for meg ut som eit "juniorlag" med høge skuldrar og stive kne. EIN målsjangs til Skøye i 1. omgang og det vart mål, Hessa/SIF2 hadde 8 (åtte).
    Snakka med ein kontigent frå ÅVK under/etter kampen, dei smilte lurt....
    Men vi har Eivind, og håpet lever, ei veke til.

    SvarSlett
  2. bra referat! Men eg er mest interresert i den lange historia til unge hjelvik??

    SvarSlett
  3. Den er så lang og komplisert at den ikke egner seg her. Satser på at det var det som gjorde at jeg så ut som en av juniorene i dag. Dårlig oppladning, ikke bra...

    Men kom i alle fall noe positivt ut av det. Nå har revansjesugne Hjelvik banket det gjennom slik at han får være med neste uke. Så da gjelder det å prestere! #Opprykk!!

    SvarSlett
  4. Imponerende gode, imponerende gode. Hadde Hessa hatt alle på bana hele kampen og i tillegg et par innbyttere hadde de så godt som garantert vunnet. At Skodje så ut som et juniorlag er jo greit, men det var jo Hessa som gjorde at det ble sånn.

    SvarSlett
  5. Til anonym:
    "Og hadde ikkje honden stopp og pissa so hadde haren vore daud".

    SvarSlett
  6. Sikret opprykk med uavgjort mot åvk? Ka om alle kampane ende uavgjort??

    SvarSlett
  7. Godt poeng. La inn en liten presisering. Ja, si det. Hva skjer egentlig da? Spesielt om alle ender med 3-3.

    SvarSlett
  8. Er ikke dette en fin oppgave for Geir R. å finne svaret på? :)

    SvarSlett
  9. Om alle tre kampane ender uavgjort rykker dei to laga som har skora flest mål opp (5-5 betre enn 4-4 osv.) Det laget som har skora flest mål er kretsmester.
    Om alle tre kampane skulle ende 3-3 står det faktisk ikkje noko om i regelverket, men det vil sikkert føre til ny kvalifiseringsrunde med tre kampar.

    SvarSlett
  10. Kretsmester ved seier er den andre feilen i dette "mattestykket". Hvis vi vinne mot Åram er vi kretsmestere....
    Hvis Hessa slår Åram med flere mål enn dere gjør, blir dere IKKE kretsmestere....
    Er du like dårlig å spille fotball som du tydligvis er i matte, så rykke dere ikke opp....

    SvarSlett