Sider

1.-PLASSEN: LARSNES/GURSKEN

Seriestarten er i dag, og 2.-plassen er allerede avslørt. Dermed slipper vi denne også i dag...

I fjor het motstanderne Haddal, Gjerdsvika og Kvamsøy. Dersom Skodjebloggen får rett, kan Larsnes/Gursken neste år møte motstandere på nasjonalt plan.

Larsnes/Gursken er blitt som ei solskinnshistorie. I fjor bestemte en rekke kamerater seg for å vende tilbake til moderklubben, og vips hadde man et slagkraftig nok lag til å rykke opp.

Larsnes/Gursken og Skodje har møttes noen ganger, og er et tøft lag å møte på bortebane. Men fra nyere tid er det bare kvalikkampen fra i fjor, da Skodje vant 5-4 på Skodje-grusen, som vi minnes. Selv i den kampen viste GuLars at de aboslutt har kvaliteter.

Marius Gunnarstein, Preben Sætre, Oskar Gunnarstein, Leif Sindre Muren og Thomas Sætre Hauge var blant dem som absolutt viste at de har et høyt nivå inne. Men siden den gang har Gu/Lars blitt forsterket ytterligere. Tidligere Hødd-spiller Anders Vaagen - som holder 1.-divisjonsnivå - har tatt over som spillende trener. Eivind og Øystein Myklebust (keeper) har også erfaring fra 1.-divisjon, og forsterker definitivt laget. I tillegg har laget hentet inn talentfulle Christoffer Rekdal og Torgeir Skeide, som alle holder et bra nivå.

Til slutt skal altså Jan Åge Fjørtoft gjøre comeback, men det tror vi ikke betyr noe særlig - på banen - for årets lag.
Einar Orten Trovågs vurdering:
Ahh, dette er Sunnmøre sitt svar på Brasil. Her vil alle spele spiss og alle score mål. Her får vi sjå triple overstegsfinter og spektakulere brassespark. Harde tacklingar er forbode, og heile bygda skal på kamp. Alltid. Vel, det var vel kanskje å setje det litt på spissen, men at Larsnes/Gursken kjem til å spele fin fotball i år skal ingen tvile eit sekund på. Sunnmørsfotballen har neppe sett eit 4.-divisjonslag med så gode offensive ferdigheiter.
- Her har vi lynkjappe og uforutsigbare Eivind Michael "Michael Jackson" Myklebust som kan vere heilt usynleg, men likevel gå av bana med fire-fem nettkjenningar.
- Her har vi Anders Vaagen som drillar av kven som helst, og scorar gjerne også ein del mål - og som også skal styre denne skuta.
- Her har vi Thomas Sætre Hauge som aldri lukkast andre stader enn innanfor kommunegrensene, som kan springe frå absolutt kven som helst - og på dette nivået score så mange som 90 + tillegg gir rom for.
- Her har vi Preben Sætre, ein tidlegare Hødd-høgreback, som truleg blir plassert på venstrekanten for å skjere inn. Han skyt hardt og velplassert! (NB. Etter mi meing lagets viktigaste spelar.)
- Her har vi leikne Christoffer Rekdal. Ikkje så hardtarbeidande som bror Andreas, men med ferdigheiter som ingen kan betvile.
- Her har vi Asle Johansen, som snart tar igjen Bassen Rekdal på toppen av Larsnes-adelskalenderen (648 kampar). 426 mål var fasiten før sesongen, og det verste er at denne mannen sannsynlegvis blir innbyttar
.- Og her har vi kanskje til og med Jan Åge Fjørtoft, som ikkje treng nærare presentasjon. Vel, han er kanskje ikkje det han var, men eit lite glimt av Fjørtoft-finta trekk 150 ekstra tilskodarar til Gursken i seg sjølv.Kort oppsummert.

Det manglar ikkje på strengar å spele på offensivt. Og strengane kan spele mange forskjellige tonar.Så kven vil spele i forsvar? Jo, det ser ikkje så verst ut der heller. Marius Gunnarstein vil sikkert helst spele i midtbaneleddet, men kan fort bli flytta ned på ein venstreback. Torgeir Skeide får vel ein midtstopparplass, det same må truleg Leiv Sindre "Løfsa" Muren eller Oskar Gunnarstein "nøye seg" med (den andre av dei blir stabilisator på midten). Og i tillegg til alle desse kan dei skilte med andre gode 4.-divisjonsspelarar som Richard Lynge, Tor Arne Dyrhol og John Harald Ristesund.

Og bakerst: Øystein Vik Myklebust, som sikkert kunne ha spelt i 1.-divisjon om ryggen hadde heldt. Og som ein backup for han finst Oddbjørn Molvik, som har stått mange mange kampar for dette laget tidlegare.Vel. Dette var ei spontan og kanskje litt lang skryteliste. Men det ser unekteleg bra ut for La/Gu. Held dei oppe gutsen, entusiasmen og kanskje viktigast av alt, vilja til å rykkje opp, så gjer dei det nok.(Og det på bekostning av (i staden for) opp til fleire solide 3.-divisjonslag, som må ta den tunge vegen ned...)

Eg lyt vel sjå om eg ikkje tar meg ein tur ut på Larsnes laurdag for å sjå om laget er så godt som eg trur...

Til slutt, mitt tabelltips:
1. Larsnes/Gursken
2. Ørsta
3. Vigra
4. FKS
5. Blindheim
6. Langevåg
7. Ellingsøy
8. Skodje
9. Ørskog
10. ÅVK
11. Vartdal
12. Åmdal

Skodjebloggen takker Einar Orten Trovåg for å ha hjulpet til å gjøre vår vurdering så fyldig som mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar