Sider

3.-PLASS: BLINDHEIM

Etter en noe skuffende 6.-plass i fjor, tror Skodje-bloggen at Blindheim den kommende sesongen overrasker positivt. Det er for så vidt noe som bare skulle mangle, med tanke på klubbens størrelse.

Som en av kretsens største klubber, burde Blindheim definitivt klare å ha et 3.-divisjonslag (med dagens system). Men i 2011 blir altså Blindheim trolig gjenforent med seks av årets 3.-divisjonsklubber.

Men ja, egne erfaringer. Som med så mange andre klubber, har vi stort sett bare møtt Blindheim sitt nest beste lag. Vi har naturlig nok hatt et godt tak på disse, men likevel ikke vunnet med så klare siffer som vi eksempelvis har gjort mot Sykkylven. Men, likevel.

Ikke alt har vært bare fryd og gammen mot Blindheim 2. I 2009 hadde vi rykket opp om vi hadde slått Blindheim2 på bortebane. Et svekket Skodje-lag klarte bare 2-2, og dermed røk drømmen. Men i år klarte vi det, og da er det altså førstelaget som venter. Og hva venter der?

Jo, et godt trent lag med mye kvalitet. Blindheim er et relativt ambisiøst lag, med rutinerte Magne Kvalø som trener. Laget trener visstnok ofte, har gode forhold og har dessuten vært ei uke i syden på treningsleir. Men det trenger ikke å bety noe, for det er tross alt spillerstallen som teller. Og så vidt vi vet består den av veldig mange jevngode spillere.

Fra fjoråret har man mistet et par spillere, blant annet toppscorer Simen Fjørtoft. Men Skodje-bloggen mener kvaliteten på Henrik Sørensen og Sindre Lauvås er så god at Blindheim ikke er nevneverdig svekket. Heller tvert imot, med tanke på at unggutta har blitt et år eldre og at Blindheim virker å ha ei solid gruppe å ta av. I likhet med de fleste andre (bortsett fra de to som står igjen) tror vi Blindheim vil variere en del, men ikke mer enn at Jan Erik Hellevik & Co. kjemper i toppen. Skodje-bloggen konkluderer med å tippe Blindheim til bronseplass.


Einar Orten Trovågs vurdering:
Blindheim har alltid rekruttert godt - og alltid trena godt. Det har stort sett gitt dei høve til å sende sine beste spelarar vidare til betre lag i byen - og oppnådd svake plasseringar i 3.-divisjon og varierande prestasjonar, til dels gode, i 4.-divisjon og nedover i systemet. Blindheim kom på 11.-plass i 3.-divisjon både i 2007 og 2008, og i sistnemde sesong førte det til nedrykk. I år har dei sendt mangeårig trenar Jan Ove Lange til Valder, og fått tidlegare Valder- og Blindheim-trenar Magne Kvalø som sjef. Det er altså duka for seriøst treningsarbeid, men spelargruppa deira er ifølgje mine kjelder ung. Den notoriske målscoraren Kris Mortensrud skal visst bidra, men mest rundt sommartidene. Simen Fjørtoft har gått til SIF, medan Henrik Sivertsen og Sindre Lauvås er tilbake.Eg er nok ein gong litt ueinig med Skodjebloggen. Eg trur ikkje Blindheim tar medalje. Eg spår i staden at dei må kjempe om plasseringar mellom 4 og 6 med FK Sykkylven og Langevåg. Vigra tar nemleg bronsen:-)

3 kommentarer:

  1. Har dokke hoppa over 4.plassen eller??

    SvarSlett
  2. Tydeligvis! Vi får komme tilbake med den i morgen :)

    SvarSlett
  3. Det eg skreiv om Kvalø, så skal der stå tidlegare Valder- og FORTUNA-trenar.

    EOT

    SvarSlett