Sider

10.-PLASSEN: ØRSKOG IL

Så var det vår gode venn, naboen Ørskog sin tur.

Mange vil nok bli overrasket over at vi tipper Ørskog, et lag som overraskende har over oss i divisjonssystemet i år, så langt nede.

Men vi ser litt tilbake først: Ørskog har vel egentlig alltid vært lillebroren vår på fotballfronten, bortsett fra de siste årene. Men til gjengjeld har Skodje hatt brukbar statistikk i interne oppgjør de siste årene. Men nok om det - å møte Ørskog er uansett artig med tanke på prestisjen og oppmøtet på kampene.

I fjor endte Ørskog på en sterk 7.-plass. Men den gang var spillere som Ole Lukkedal, Stig Søvik, Odd Brede Langdal og Christian Smith Nilsen med mye. Sistnevnte og Sigve Rørstad vil nok styrke laget i sommer, samt i enkelte andre kamper (aner vi mot Skodje...?).

Men uansett er det med andre ord et svekket Ørskog-lag i forhold til i fjoråret. Årets mannskap er svært ungt, fylt på med viktige bærebjelker i Bjørnar Kvamme, Jon Egil Sollied og stjernespilleren Frank Abelseth.

Ellers vet vi at Ørskog har mange, treningsville og talentfulle juniorer. Men selv om de er mange, er eksempelvis våre få juniorer fortsatt bedre.

Hittil har Ørskog spilt fire treningskamper, der det har blitt en uavgjort og tre tap. Men sterk motstand gjør at vi ikke skal legge for mye i dette.

Oppsummert tror vi at årets Ørskog-lag vil være svekket i forhold til fjoråret, og at det unge laget nok vil bli litt for tynt på dette nivået. Derfor tror Skodje-bloggen at Ørskog ender på 10.-plass.

Her er Einar Orten Trovågs dom over vårt tips:
Når det gjeld info om dette laget har "storebror" Skodje sikkert betre peiling enn meg. Ørskog har overraska noko tabellmessig sidan dei kom opp i 4.-divisjon. Ingen tvil om at dei kjem til å rykkje rett ned, men om det går så dårleg som Skodjebloggen tippar er eg ikkje heilt sikker på. Dei mange unge på laget har blitt eit år eldre sidan i fjor, og unge spelarar som spring kan ein komme eit godt stykke med på dette nivået. Som Skodjebloggen skriv har ein del sentrale namn forlet skuta, noko som gjer at ei plassering på øvre halvdel ikkje er innan rekkevidde. Men 10. plass? Tja, dei kan fort bli både nummer 7 og 8 og 9.

3 kommentarer:

  1. Godt tak og godt tak.. Det har vel heller vore jamnt. Ørskog og skodje har spelt 6 kamper på 2000 talet, 3 seiera til kvart lag, ingen uavgjorte. Med 7-2 til Ørskog som største seier. Forrige sesong Skodje var bedre enn Ørskog var i 2004 da dei var 1 poeng foran. Før det var Skodje storebror i en årekke, siden 1990 eller noe sånt..

    Det virker som ett greit tips dette. Ørskog har i tillegg 2 sentrale spelera ute med langtidsskade. Kjell Duber Tangen og Kurt Søvik.

    SvarSlett
  2. Skodje juniorane bedre enn Ørskog sine? Nåja, trur nok det e ganske jamt.

    SvarSlett