Sider

5.-PLASS: VIGRA IL

Går Vigra en skuffende sesong i vente? Det tror vi fort at de kan gjøre.

Etter å ha imponert samtlige med en god fjorårssesong, der laget endte på 3.-plass (etter å ha ledet lenge), er det knyttet store forventninger til årets Vigra-lag.

Utad fronter de ikke noe mål om å rykke opp, men sannheten er vel at de i hvert fall håper å kjempe i toppen.

De siste årene har ikke Skodje og Vigra møttes. Men tradisjonelt sett på 2000-tallet har likevel Skodje vært et lag fullt på høyde med Vigra, og går vi fire-fem år tilbake i tid hadde vi vel rimelig godt tak på dem.

Men siden den gang har Vigra fått et løft. Som spillende trener har tidligere AaFK-spiller Erlend Holm fått laget til å løfte seg flere hakk.

Men er det nok til å hevde seg i toppen av årets 4.-divisjon? Mulig, men vi tror ikke de klarer å hevde seg helt i toppen.

Fra fjoråret har Vigra fått fire-fem nye spillere, blant dem Kenneth Kjevik (ex. Godøy). Han er definitivt kapabel til å score i snart hver Vigra-kamp denne sesongen.

Men han blir ikke den viktigste spilleren til Vigra. Alle skjønner nok at det er Erlend Holm, som bidrar med løpskraft, duellstyrke og fotballforståelse som ingen andre på dette nivået har. Er han på banen, føler vi oss sikre på at han løfter hele laget slik at de kan ta poeng mot alle lag i divisjonen.

Vi innrømmer at vi ikke kjenner til så mange enkeltspillere på Vigras lag. Men de har en god keeper, er brukbare defensivt og har ellers ei bra sentrallinje.

Vi er imidlertid usikker på resten av kvaliteten, og stiller også spørsmålstegn ved innsatsen i vinter. Laget har spilt sju kamper, og blant annet tapt mot Ellingsøy. Men samtidig har de slått nabo og 3.-divisjonslaget Valder.

Men til tross for at de skal ha en solid gruppe med spillere, har de måttet avlyse en del kamper på grunn av mannskapsmangel i det siste.

Det bedrer seg nok til seriestart, men oppsummert tror vi at Vigra er for avhengig av å ha med alle spillere - spesielt Erlend Holm - til å virkelig kunne kjempe i toppen. Derfor tipper vi laget på en 5.-plass.

Einar Orten Trovågs vurdering:
Dei siste par åra har Vigra vakna til live igjen, etter nokre år i ingemannsland. Tidleg på 2000-talet tok Vigra over hegemoniet i Giske og fekk tre strake sesongar i 3.-divisjon. På den tida spelte mellom anna Tom Gøran Jønsson hos dei. Og utan at eg er ekspert på Vigra si klubbhistorie så var vel det fort deira "gullalder". Etter at Erlend Holm ankom før fjorårssesongen vart Vigra plutseleg ein opprykkskandidat i 4.-divisjon, det trass i at stallen ikkje var særleg stjerneprega. Stjerna var Holm sjølv, og han var nok 4.-divisjons beste spelar saman med Kjetil Steinsvik Paulsen i fjor. Å bevare ein entusiasme etter eit nesten-opprykk er ikkje alltid like lett. Og i år er det dobbelt så vanskeleg å rykkje opp som i fjor. Framfor denne sesongen har Vigra henta tilbake Kjeviken. Ein spiss som år etter år har vist at han kan score mål på lag som slit i motvinden. Det slepp han i år. Eg veit ikkje om Vigra vil bli skuffa over ein 5.-plass, som Skodjebloggen skriv. Men eg trur faktisk at gultrøyene kjempar heilt der oppe i år også eg. Medalje er absolutt innanfor rekkevidde. PS. Har alle i 4.-divisjon gule drakter?

1 kommentar: