Sider

2.-PLASSEN: ØRSTA

Ørsta drømmer om opprykk til 3.-divisjon i år. Skodjebloggen tror det blir med drømmen.

Etter å ha endt på den sure 2.-plassen i fjor, har Ørsta utad frontet at de mener de er gode nok til å vinne ligaen i år. Det unge laget har blitt ett år eldre - og har i tillegg blitt forsterket kraftig.

Kai Henning Leira og Terje Rebbestad (begge ex. Åmdal) er soleklare forsterkninger. Dessuten ble Sæbø-spiss Svein Ivar Moltu hentet inn i fjor høst.

Han kjenner Skodje godt til, men ellers har vi knapt møtt Ørsta på 2000-tallet. Grunnen er rett og slett at Ørsta har vært et hakk eller to bedre enn oss.

Men de siste sesongene har de altså ikke vært gode nok til 3.-divisjon. Hadde det ikke vært for at Larsnes/Gursken hadde hentet inn en rekke toppspillere, hadde vi ikke nølt med å sette Ørsta på førsteplass.

For laget har en solid stall, ledet av en god trener. Sentrallinja er god, vingene er løpssterke (spiller trolig 3-5-2) og på topp blir det garantert mål med Moltu i spissen.

Men nok til å slå Larsnes/Gursken? Vi tviler, og plasserer dermed Ørsta på den sure 2.-plassen.
Einar Orten Trovåg fyller på:
Det som har skjedd i Ørsta dei siste åra er nok tungt å svelge for mange ørstingar. Tradisjonelt var Ørsta i lang tid storebror til Volda, men det siste tiåret har det endra seg. Frå min ungdom hugsar eg til dømes 1996-sesongen. Ørsta hadde berre å vinne mot eit botnlag i 2.-divisjon i siste serierunde, så hadde dei rykt opp til 1.divisjon. Same sesong skulle to 1.-divisjonsavdelingar bli til ei, og både Hødd og AaFK var nære å ramle ut av den divisjonen. Så kven veit korleis sunnmørsfotballen hadde sett ut i dag om Ørsta var einaste lag i 1.-divisjon i 1997? Nok om det.

I 1997 enda Ørsta sist i 2.-divisjon og rykte ned. I 1999 og 2000 var dei rett nok tilbake på nivået, men utover tiåret vart prestasjonane i 3.-divisjon berre svakare og svakare. Både i 2003, 2004, 2005 og 2006 enda kvittrøyene på 9.-plass, før dei vart sist i 2007. Trass at rekruttringa i klubben har blitt betre dei siste åra, har dei ikkje klart å rykke opp igjen. Det er også verdt å nemne at dei to største talenta, Espen Standal og Dino, no befinn seg i høvesvis Hødd (kom via AaFK) og Molde.Men det er fleire ungkalvar igjen i stallen, og dei kjem nok til å ta nokre av plassane i ellevare i år.

Elles har, som Skodjebloggen skriv, Leira og Rebbestad komme tilbake. Begge har spelt i 2.-divisjon og har mykje å tilføre om dei har motivasjon til det. Moltu har erfaring frå lågare nivå, men verka positiv då han kom til Ørsta i fjor. Det må også nemnast at Ørsta har sikra seg Terje Haugen Øie. Dagmund Evebø kjenner han godt frå før, og Øye får nok fast plass sentralt på midten eller som stoppar. Øye har tidlegare spelt for Sunnylven, Hornindal og moderklubben Sæbø.

Så korleis skal dette ende i år, Ørsta? Treningskampresultata gir oss ikkje spesielt mange svar. Ei heller dårlege treningsforhold i vinter. Eg føler meg ganske trygg på at Ørsta blir i toppen, og eg ser berre eitt lag som kan vere betre. Kor vidt Ørsta vinn avdelinga eller ei trur eg faktisk er mest avhengig av om Larsnes/Gursken lukkast eller ei.

Mvh EOT, 50 % ørsting

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar