Sider

4.-PLASS: SYKKYLVEN

Vi hoppet visst over 4.-plassen i går, så da tar vi igjen den i dag...

Årets motstander i serieåpningen, FK Sykkylven, går etter det vi tror en helt forventet sesong i vente. Etter å ha endt på 5.-plass i fjor, regner vi med at Sykkylven følger opp med en noen lunde lik sesong i år.

Grunnene til det er for så vidt mange. Først og fremst har Sykkylven kunne trent stabilt på et fantastisk anlegg gjennom hele vinteren. De har også spilt en del kamper - og i tillegg gjort det brukbart. Fire seiere, to uavgjorte og to tap er fasiten hittil.

Når det gjelder våre egne erfaringer med Sykkylven de siste årene, er de svært få. Vi har møtt andrelaget (som vi har slått med kalassifre nesten hver gang), men det gir ingen realistisk peikepinn. Førstelaget har nemlig, bortsett fra de siste to årene, holdt til i 3.-divisjon. Dermed er det med erfaring fra tidligere (noen av dem i hvert fall), pluss en gjeng med unggutter som skal møte oss.

FK Sykkylven har på mange måter vært gjennom et generasjonsskifte, og virker å være i ferd med å bygge opp noe nytt. Likevel tror vi det både er for tidlig, og at de har for få (og gode nok) spillere til å hevde seg helt i toppen.

Av spillere i dagens lag er Damian Cruz den soleklare ener. Ole Thomas Kulseth burde nok også spilt på et nivå høyere, mens spillere som Espen Garli, Per Espen Lade og Eirik Torset - for å nevne noen - også innehar et bra nivå.

Vi tror Sykkylven på en god dag kan ta poeng mot samtlige lag i divisjonen, men tror også at prestasjonene vil variere alt ettersom hvem som er med. Derfor tror vi ikke det blir mer enn en 4.-plass på Sykkylven i år.

Einar Orten Trovågs vurdering:
FK Sykkylven er historia om ein lys idé som etter nokre år viste seg å ikkje vere så god likevel. I 2003 fann alle klubbane i Sykkylven kommune det for godt å slå seg saman, for å få eit endå betre lag enn tradisjonelt gode VRF. 2.-plass (tre poeng bak Volda, som rykte opp) i debutsesongen 2003, same plassering i 2006 (langt bak SIF), men stort sett middels eller svake sesongar førre tiår. I 2008 hadde FKS nesten ikkje spelarar mellom 20 og 35 år igjen, og rykte ned med klar margin. Og ikkje berre det. Medan det tidleg på tiåret eksisterte mange lag i Sykkylven; VRF (pluss andrelaget), Sykkylven (tidvis med andrelag), Hundeivik og Ikornnes, har det i løpet av få år nesten blitt upopulært med fotball i kommunen. No har dei berre eit 4.-divisjonslag og eit sjuarlag igjen.Men nok om det. Faktumet er at FKS skal kjempe om ei god plassering i 4.-divisjon i år, og det trur eg dei får. Arnt Tore Røe fokuserer vel på trenargjerninga i år, men spelarar som Kulseth og Torset er gode namn. Damien Cruz er i sine beste stunder ein god 3.-divisjonsspelar, men prestasjonane hans har vel vore noko varierande dei siste åra. Det vart 5.-plass i fjor, og eg trur det kan bli noko i den duren også denne sesongen. FKS har etter det eg veit fått trena godt (i motsetning til mange andre), og treningskampresultata er ganske bra.4.-plass? Kanskje det, Skodjebloggen. Eg føler meg ganske trygg på at det blir ei plassering mellom 4 og 6. Ikkje heilt der oppe, men gode nok til å bli med vidare i 4.-divisjonssirkuset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar