Sider

7.-PLASSEN: LANGEVÅG

Kan det bli to nedrykk på rad for Langevåg? Dersom Skodje-bloggen sine antakelser er riktig, vil det i hvert fall bety at "storheten" Langevåg noe overraskende vil befinne seg på laveste nivå i Sunnmørsfotballen neste år.

De siste årene har Skodje spilt mot Langevågs nest beste, siden førstelaget i en årrekke har spilt i 3.divisjon (har også vært innom 2. divisjon på 2000-tallet).

Langevåg har også hatt talentfulle spillere - og har det også i år. Problemet de siste årene har imidlertid vært en helt fraværende entusiasme, etterfulgt av at drøssevis av spillere har sluttet. Og med bare en minimal gruppe av spillere, ble det tøft - og laget rykket ned med klar margin i fjor.

Hva så med årets Langevåg-lag? Tidlig ble det snakket om fornyet optimisme i klubben, spesielt med tanke på at Reidar Vågnes viste vilje til å bidra. Inn kom også suksesstreneren Andrè Fylling. Det ble også snakket om å få inn to islendinger, men disse uteble - i starten.

Siden i fjor har flere spillere forlatt klubben. Trioen Gresdal, Dahir og Havnegjerde har alle forlatt klubben. De to førstnevnte hadde lett løftet Langevåg. Samtidig har veteranene Jan Egil Tryggestad og Svein Arve Sunde lagt opp.

Men nok om spillere som ikke er der. Inn for disse har en rekke unggutter kommet inn. Fra før vet vi at Langevåg har et talentfult guttelag, og juniorlaget er også brukbart. For å løfte nivået på disse, har Langevåg nå lykkes i å hente inn to rutinerte islendinger. Samtidig finnes det fra før av seks-sju rutinerte seniorer, som holder et bra nivå.

Denne kombinasjonen, samtidig som laget trener ofte (4 ganger i uka), kan definitivt bli bra.
Vi tror så absolutt at Langevåg er et lag med potensiale, og at de definitivt kommer til å prege sunnmørsfotballen neste år.

Men samtidig tror vi at generasjonsskiftet kommer på verst mulig tidspunkt for Langevåg, med tanke på divisjonsomleggingen. Dette bekreftes også litt av treningskampene i år, der laget bare har spilt tre kamper og blant annet tapt stort mot Blindheim.

Vi tror nemlig ikke Langevåg neste år er gode nok til å havne på øvre halvdel av tabellen. Dermed tipper vi laget på den kjedelige 7.-plassen.

Einar Orten Trovågs vurdering av vårt tips:
For meg er Langevåg det store usikkerheitsmomentet framfor denne sesongen. Tre poeng på 22 kampar i 3.-divisjon i fjor var ikkje mykje av skryte av. Faktisk må vi bak til Hareid sine to usle poeng i 1998 for å finne noko liknande. Men det vi må hugse var at Langevåg faktisk tapte ganske av mange kampar med berre eitt mål. Noko som tyda på at sulamittane ikkje kunne skryte på seg å ha "det lisje ekstra".

Men no er det ny sesong og nesten eit nytt Langevåg-lag. At Espen Gresdal, Mini Havnegjerde, Moss Dahir, Jan Egil Tryggestad og Svein Sunde har forsvunne vil nok merkast. I år satsar dei på å byggje opp med eigne unge spelarar = rett tankegang. For berre nokre få år sidan klarte ikkje laga i Langevåg si yngresavdeling å hevde seg i det heile.

Eg hugsa at eg spelte for Hareid junior i 2.-divisjon tidlegare dette tiåret, og då var Sulalaget det dårlegaste laget - i 2.-divisjon. Og Sulalaget var altså eit lag som bestod av spelarar frå både Langevåg, MSIL og Fiskarstrand. Dei siste par åra har det begynt å gro igjen i ungdomsrekkene på Sula, og det trur eg vil føre til at dei har eit godt a-lag igjen om nokre år.

Men no er det 2010 eg skal bedømme. Dei to islendingane veit eg lite om. Er dei rutinerte og treningsvillige (= står fram som gode eksempel i treningskvardagen), så kan det vere forskjellen på 4.- og 9.-plass. Eit lag beståande av stort sett unge spelarar vil uansett variere.

Treningskampresultata gir oss heller ikkje så mange gode svar. Heller ikkje det at dei har slite med svært dårlege treningsforhold, for det gjeld mange. Eg trur ikkje Skøyebloggen sitt tips er så hakkandes gale. Men med litt flyt så trur eg LIL kan blande seg inn i sjiktet bak dei to-tre beste laga i 4.-divisjon. Uansett, lykke til.

(Berre for å ta ein kuriositet for spesielt interesserte. Etter Hareid sin skrale 1998-sesong vart det nesten opprykk i 99, og soleklart krinsmeisterskap og opprykk i 00. Før alt var tilbake "ved det normale" frå 2001. Langevåg kan vere tilbake blant dei store før vi anar det, men ikkje i 2011...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar