Sider

2-0-LEDELSE RØK IGJEN

Skodje ledet en stund 2-0, men var ikke på nett i andreomgang og slapp inn tre enkle baklengsmål. Dermed ble det 2-3-tap mot Norborg i en kamp der lagene hadde hver sin omgang.

Dermed ble det nok et litt surt Skodje-tap siden vi i likhet med sist mot Ørsta følte vi fortjente bedre.

I første omgang var det nemlig Skodje som var det beste laget på ei strålende grasmatte i Uggedalen. Norborg hadde riktignok to gode muligheter i førsteomgang, men Brede Waag reddet mesterlig opp og ellers hadde forsvaret bra kontroll.

Motsatt veg turte Skodje tidvis å ta ned ballen, vri spillet og angripe med mange folk. En stund skapte vi flere gode sjanser etter flott angrepsspill der vi fikk vist litt av det som bor i laget. Til slutt fikk vi også uttelling etter et vakkert angrep der Håkon Opsal rundet keeper og avsluttet mot mål. De fleste trodde en Norborg-forsvarer klarerte på streken, men linjedommeren mente den hadde vært over. Marginalt, for en del på sida mente den ikke var det.

Likefullt: At Skodje ledet til pause var fortjent ut ifra spill og sjanser.

Om det var en tordentale fra Norborg-treneren som gjorde det, eller om Skodje-spillerne var helt bortreist i starten av andreomgang vites ikke. Trolig var det en kombinasjon som gjorde at Norborg gikk ut i hundre og tok full kontroll i andreomgang. I denne perioden viste Norborg sitt beste og viste hvorfor de topper 4.divisjon. Men heldigvis for vår del brente Norborg et par feite muligheter i åpningen.

I det Norborg trykket på som verst, ble det uttelling andre vegen. En strålende kontring endte med at Sondre Beite kom alene med keeper. Han var sikker i sin sak og satte inn 2-0.

Akkurat som mot Ørsta var Skodje mer med igjen. Men akkurat som mot Ørsta glapp det dessverre bakover igjen. Etter vel en time fikk Norborg et noe billig straffespark som Hans Nordang satte sikkert i mål.

Det tente Norborg ytterligere - mens Skodje-spillerne slet med å finne tilbake til taktene før pause. Norborg var det førende laget i en periode på 20 minutter, og fikk også uttelling. Men uttelling fikk de faktisk på de "minste" sjansene. Først banket Even Vestavik avgårde et sleivspark som gikk i Cato Longva i mål. Deretter var Brede Waag uheldig og glapp ballen inn i eget mål etter en corner.

Med 20 minutter igjen løftet Skodje seg litt og det jevnet seg ut. Men bortsett fra en Erstad-sjanse ti minutter før slutt hadde egentlig Norborg god kontroll kampen ut.

Dermed ble det nok et bittert tap. Det er alltid tungt etter slike tap som dette, men vi prøve å finne solid trøst i at vi like godt kunne slått serielederen på bortebane. Det blir gjentakelse fra sist, men det er ingen tvil om at det er et styrketegn på at vi har tatt store steg det siste året. Så får vi satse på at det gir betaling i poeng til slutt.

Til slutt takker vi Norborg for hyggelig vertskap, ei fin ramme rundt kampen og for spill på ei nydelig grasmatte.

Kampfakta:

Norborg - Skodje 3-2 (0-1)
Uggedalen gras
Mål Skodje: Håkon Opsal og Sondre Beite
Gule Skodje: Eivind Erstad og Eirik Høivik
Skodjes lag: Brede Waag - Lennart Tetlie, Marius Fylling, Bjørnar Aure, Sigmund Mestad - Sondre Beite, Eirik Hjelvik, Eirik Høivik, Ole Tangen - Eivind Erstad og Håkon Opsal.
Benytta innbyttere: Thomas Honningdal, Lars Even Beite og Ingve Stokkereit.

3 kommentarer:

 1. Er gram i hug, sur og grinete og har sparka ut katten. Eit av dei suraste Skøyetap eg har vore med på i nyare tid.
  Skøye klart best før pause, bør lede med 2-3 mål. Aukar til to på ei mønsterkontring i starten av andre, men so kjem 15. min. som vi helst vil gløyme. Men det kan vi dessverre ikkje.
  Gratulerer til Norborg med klar tabelltopp, men i denne kampen var faktisk Skøye det beste FOTBALL-laget.

  SvarSlett
 2. Takker Skodje for kampen og fin omtale i kampreferatet. Takk også til alle de fra Skodje som møtte opp på kampen å bidro til at det også var godt oppmøte på tribuna. Håper Geir Ringstad kosa seg også på sitt andre besøk på Uggedal stadion :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg kosa meg lenge, ja, men enda opp sur som galle. Flott arrangemang, som vanleg, på Uggedalen stadion og ei strøken grasmatte. Men litt lavmælt speaker, spesielt når bilar passerer på vegen.
   Fikk med meg det eg skulle ellers, kika på ny v.back for Skodje til hausten. Fann han, nr. 26, litt gamal og sliten, men han held vel et par sesongar til.
   Vi kjem sansynligvis til å hente i sommarens overgangsvindu.

   Slett