Sider

INSIDEMAN: FORHÅNDS TIL ROLLON

Snart er de tid for sommeravslutning, men først ny kamp.

At vi har to strake tap er ingen overraskelse tatt motstanden i betraktning, men at vi har hatt topplagene Ørsta og Norborg i kne til langt ut i andre omgang i deres egen hule er svært gledelig. Før vi tar fatt på en velfortjent ferie tar vi imot nok et topplag, Rollon. De hviteblå er av mange tippet helt i toppen av 4.div i oktober, selv om de mistet tre av sine beste spillere før årets sesong i Gjerde, Fiskerstrand og Nilsen. Men disse er blitt kraftig erstattet. Best av erstatterne har nok midtbanemotor Jonas Nordal (eks Aksla) med et O2 langt over gjennomsnittet og toppskorer Adnan Idrissi vært. I tillegg har de fortsatt en støttespiller som Johan Strand godt gående. Før vi forteller mer om dagens Rollon la oss ta litt fra wiki(sist oppdatert i 2009):

"Sportsklubben Rollon ble grunnlagt i Ålesund 20. februar 1914, og er dermed byens eldste fotballklubb. Klubben er oppkalt etter hertugen Rollo fra Normandie (fransk Rollon), som antas å være identisk med den sunnmørske vikinghøvdingen Gange-Rolv, og som også avbildes i klubbens blå-hvite fane. Klubbens farger er blått og hvitt.
Klubben er ellers kjent for sine fanatiske fans. Da Rollon møtte Aalesund 2 våren 2006, var det, trolig for første gang på dette nivået, uniformert politi til stede. Samme år vakte det nasjonal oppmerksomhet da en supporter løp 30 meter ut på banen og sparket ned en Valder-spiller som hadde scoret mot Rollon. Klubben har tatt dette problemet på alvor og ønsker å unngå lignende problemer i fremtiden.
De mest trofaste supportere kjennes ved innlevende avsynging av Rollonsangen (Rapata-tjing her kommer Rollon-gjengen!), en kampsang som etter tradisjonen også avsynges hvert nyttår for byens ordfører (såfremt denne er Rollongutt)."

Mye interessant fra wiki for en gangs skyld,  spesielt delen med Valder. Vi antar at det er samme mann som skriver under pseudonymet James Bond som også står bak denne wikisiden. James Bond, som forøvrig er en fyr InsideMan liker relativt godt, har denne uken gitt skryt en kun hører fra stuppfulle folk på kebaben natt til søndag, i retning årets Skodjelag. Det er svært hyggelig, men også litt irriterende for da må InsideMan nok en gang holde litt tilbake i skytset. Men litt skal gjengen i Larsgården få med i bagasjen innover.
Rollon har lenge fremmet at de er Ålesunds fotballstolthet og at de hater AaFK og alt som har med den oransje klubben å gjøre. Det kan virke noe snodig alt ettersom Rollon mest fremstår som AaFKs farmerlag, da først og fremst junior og andrelag og i tillegg har flere tidligere AaFK-gutter på laget, som eksempelvis allerede nevnte Jonas Nordal. Forøvrig har trener Stig Monsen også en fortid i AaFK samt i Sunnmøres vakreste bygd. Om ikkje InsideMan tar heilt feil var Skodjejobben Monsens første som hovedtrener på Sunnmøre. Da herjet de gule i 3.div enkelte år. Så det er med andre ord her alt begynte og her all god kunnskap blei tilegna, nuff said.

Skøyelaget er forresten også preget av Rollonsympatisører. Sumpenkjendisen og spielfuhrer Eirik Hjelvik har en fortid som trener for Rollons juniorlag og kjenner klubben og miljøet godt. Han er med torsdag, noe ikkje James Bonds valg på keeperplass på fjorårets All Star-lag er. For Brede Waag har som kjent spilt sin foreløpig siste kamp for klubben i hans hjerte. Den gamle cuphelten til de kjøpesterke gule i Brattvågen har søkt lykken et annet sted i landet nå. Heldigvis står talentet Ole Willumsen og tripper, klar for å ta over som førstekeeper. Ellers er Vegard tilbake som kaptein og troppen forøvrig ser sterk og frisk ut og samtidig proppfull av selvtillit etter tross alt sterke prestasjoner (uten poengmessig gevinst) den siste tiden. Vi satser på at rampen fra Larsgården får seg en smell og at det som burde være et sikkert opprykk får seg nok et skudd for baugen. Fortvil dog ikkje Rollongutter, AaFK gir sikkert en seier å trøste seg med til helga!

Som tidligere elev ved Zsa Zsa Gabors skole for kreativ matematikk, vet jeg ærlig talt ikke hvor gammel jeg er
Selamat Datang di Skodje Rollongutter!

InsideMan4 kommentarer:

 1. Slik du beskriver det er jo det Aafk som er farmerklubben til Rollon, men det er jo forsåvidt greit! Lykke til i kveld, og måtte det beste (borte)laget vinne!!

  SvarSlett
 2. 'Rollon har lenge fremmet at de er Ålesunds fotballstolthet og at de hater AaFK og alt som har med den oransje klubben å gjøre. Det kan virke noe snodig alt ettersom Rollon mest fremstår som AaFKs farmerlag'

  Vissvass ... hadde dere hatt råd til å opprettholde Skodjeruta, slik at denne InsideMan kom deg til byen i ny og ne, hadde denne visst at intet er mer likegyldig for en Rollongutt enn ÅFKs ve og vel. At advokatene på Fjelltun har hatt tradisjon for å lokke til seg lettbent ungdom fra Rollon, med både falske løfter og penger, er en annen historie.

  Pass opp Skodje ... HER KOMMER ROLLON!

  SvarSlett
  Svar
  1. InsideMan har faktisk vore i bya nokre gongar, men det endar som regel opp med at vi finn han på Rutebilstasjonen, ventande på "Skøyeruta", som aldri kjem.

   Slett
 3. Riktig det Ringstad seier. InsideMan er ofte ute og ventar på bussen som aldri kommer. Den gulgrønne pila pålitelig som få som aldri gir, slik gule ting sjeldan gjer. Takk for kampen til Rollon og lykke til i høst!

  SvarSlett