Sider

FRA FULL KONTROLL TIL FULL KOLLAPS

Det heter seg at 2-0 er en farlig ledelse. Det ble for alvor bevist på Ørsta stadion i kveld.

Da timen var passert ledet Skodje 2-0, ledet sjansestatistikken klart og hadde egentlig god defensiv kontroll mot hjemmesterke Ørsta som så ut til å miste litt piffen av 2-0-målet.

Men så raknet det dessverre totalt. Først fikk Ørsta en litt unødvendig redusering til 1-2 som gjorde at Ørsta-spillerne fikk troen og Skodje-spillerne nok fryktet tapet mer og mer.

Likevel er det liten tvil om at 2-2-målet 20 minutter slutt kom på det mest irriterende vis. Den ellers gode dommeren dømte corner på et Ørsta-skudd som åpenbart gikk langt over - til tross for at samtlige spillere gjorde seg klar for utspill. Ørsta takket og bukket, tok en kort corner og satte inn 2-2. At dommeren innrømmet og beklaget feilen etterpå hjalp oss fint lite.

Uansett: Det vi presterer etter 2-1 er ikke godt nok og utelukkende årsaken til at vi taper. Vi ble fryktelig baktunge, redde for å tape og klarte ikke å ta vare på ballen. Et godt ballspillende Ørsta-lag - som definitivt er det mest fintspillende laget vi har møtt i år - lekte seg den siste halvtimen, rullet opp angrep på angrep og vant til slutt med komfortable 4-2. All ære til dem for det.

At det skulle ende 4-2 til vertene var det likevel få som så for seg etter førsteomgangen. Riktignok hadde Ørsta mest ball og spilte tidvis fin fotball, men Skodje var absolutt med på notene. Hjemmelaget slet med å holde følge når gjestene satte fart og da Sondre Beite styrte inn 1-0 før pause var det fullt fortjent. Målet kom forresten etter et strålende innlegg fra Lennart Tetlie.

I tillegg til målet, hadde Skodje fire-fem store sjanser til å score før sidebyttet. Blant annet to skudd i treverket (tre totalt) og en Erstad-miss alene med keeper. Ørsta på sin side hadde en god mulighet i førsteomgang, og derfor var det på sett og vis fortjent at Håkon Opsal sørget for 2-0 like etter pause.

Men: En fotballkamp varer over nitti minutter. Og totalt sett var et fintspillende Ørsta-lag best kampen gjennom i dag når man ser på dominansen utover andreomgang.

Når det er sagt skal Skodje-gjengen ta med seg at vi møtte et av divisjonens beste hjemmelag. I fjor var det forventet at vi tapte mot slike lag, men i år har vi vist at vi kan slå absolutt alle i denne divisjonen. Bare det at vi holder såpass godt følge med Ørsta i dag - med et såpass nykomponert lag - er et styrkesignal. Vi er stadig i utvikling, og fortsetter den positive trenden som laget har vist hittil i år, så lærer vi oss også etter hvert at en kamp varer i nitti minutter. Vi har vist at vi kan.

Neste mulighet er borte mot Norborg neste uke.

Kampfakta:
Ørsta - Skodje 4-2 (0-1)

Ørsta kunstgras
Ingen kort Skodje
Skodjes lag: Brede Waag - Lennart Tetlie, Marius Fylling, Bjørnar Aure, Vegard Eriksen  - Sondre Beite, Eirik Hjelvik, Sigmund Mestad, Ole Tangen - Håkon Opsal og Eivind Erstad.
Benytta innbytter: Thomas Honningdal

4 kommentarer:

 1. spent på å sjå ørstas referat og om skøye virkelig skapte så mykje som dåkke påstår!

  SvarSlett
 2. Vær så god: http://kxweb.no/portal/theme/team/news/show.do?id=9253925

  SvarSlett
 3. Ta med det positive og jobb videre med det! Det er slett ikkje verst å vere misfornøgd etter å ha tapt i Ørsta der Skodje alltid har slite. Skodje har eit spanande lag på gong. Fortsett i same stilen så blir det kjekt framover. Heia Skøye!

  SvarSlett
 4. Å ha kontroll mot Ørsta på bortebane i vel ein time er respektabelt, spesielt sidan vi mangla nokre sentrale spelarar.
  No står dei to topplaga igjen før feria, Norborg og Rollon. Her er det berre å peise på.
  Heia Skøye!

  SvarSlett