Sider

FRA BRUKKET RYGG TIL 4. DIVISJON

Årets sesong er over. I den forbindelse har sportslig leder Espen Skarbø skrevet noen ord om året som har gått og tiden vi nå står foran.

Kjære fotballvenner!

Årets utesesong ble avsluttet med opprykk til 4. divisjon og kretsmesterskap for Skodje sin del. Dette må jo være det mest positive som har skjedd i Skodjefotballen på 20 år. Vi er, etter min mening, oppe på det nivået vi bør være. Når det er sagt er det ikke mer enn 4-5 år siden seniorlaget lå sist i 5. divisjon med brukket rygg, og bare flaks gjorde at vi ikke rykket ned i 6. divisjon den gang. Da er det ikke annet vente at vi har måttet leve med et lillebrorstempel ifht. Ørskog. Det var heldigvis for vår del, et lag eller to som trakk seg. 



Den gang var flere av denne sesongens sentrale spillere i andre lokale klubber. Eirik Hjelvik var i Herd, Brede Waag i Brattvåg, Brødrene Erstad i henholdsvis Ravn og Ørskog (!), undertegnede og Mark Aure var i Spjelkavik. I tillegg til at disse har returnert til Skodje, har vi hatt en jevn tilvekst av unge og lovende spillere, samt at det har kommet til gode forsterkninger fra andre klubber. Nå senest har den bortkomne sønn, Jan Erik Hellevik, omsider valgt å aksle Skodjetrøya igjen. 

Videre har vi flere spillere i stallen som er ønsket av klubber lenger oppe i divisjonssystemet på Sunnmøre. Disse spillerne ser gledelig nok ut til bli i Skodje. Dette forteller oss at vi gjør noe riktig her inne, og at vi er attraktiv lokalt sett. Man kan vel kalle de siste par årene for en liten fotballrevolusjon på Skodje. Ny kunstgressbane og idrettshall har gjort at vi har helt andre rammebetingelser. Rammebetingelser vi trenger for å kunne hevde oss på et stabilt 4. divisjonsnivå.
Vi må opp flere hakk, men det er slett ikke umulig om alle drar i samme retning.

I motsetning til de siste tre sesongene har vi etter denne sesongen, tatt fatt på planleggingen av neste sesong umiddelbart etter den forrige ble avsluttet. Vi har riktig nok en 3.plass å forsvare, eller tangere i Futsal - KM, så sesongen er jo for så vidt ikke helt over enda. Uansett, 2012 sesongen kan ikke komme kjapt nok. 



Vi har en topp motivert spillergruppe, og om kort tid er forhåpentligvis et solid støtteapparat på plass. Stallen er bred og jevn ferdighetsmessig, så med et kraftig byks i treningsoppmøtet neste år, skal vi kunne hevde oss godt mot lag vi matchet i forrige opphold i 4.divisjon. Vi må riktignok forvente at nivået er hakket høyere denne gang. Det vi viste i kvallikkampene mot Hessa/SIF og spesiellt mot Åram/Vankam, beviser i alle fall at vi har vinnerinnstinktet og gutsen som skal til, så vel som ferdighetene. Vi må bare "øve litt meir" som Geir Ringstad så fint sier det.

Vi har etablert en arbeidsgruppe som skal legge til rette for at neste sesong skal bli så god som overhodet mulig. Vi planlegger bla. treningsleir i Tyrkia i april. Denne skal vi i spillergruppa finansiere hundre prosent selv gjennom dugnader, cup-arrangement og egenandel. Videre ønsker vi å få på plass en oppmannsgruppe rundt laget. Jo flere jo bedre, slik slipper man at ansvaret står å faller på en person. Interesserte bes om å melde seg snarest! Vi kan garantere en flott sosial arena, idrettsglede og kanskje en tur til Tyrkia for en av dem.

Arbeidsgruppen har også satt seg som mål å iverksette tiltak som kan generere øremerkede inntekter til bla. speakeranlegg og utstyr til en TV - stue på klubbhuset. Dette er selvfølgelig goder som skal gagne alle i idrettslaget. På denne måten håper vi å forsterke den sosiale arenaen. Hva er vel bedre enn å se Champions Leauge etter en god treningsøkt en kald onsdagskveld, eller møtes til lekbetont fotball i helgene etterfulgt av en Premier Leauge kamp eller to. Vi har i alle fall stor tro på neste sesong, både sportslig og sosialt.

Oppsummert er 2011-sesongen en kjempesuksess. Vi har levert varene sportslig sett, økonomien er god, vi har fått en mer sammensveiset spillergruppe og hatt to trenere som utfyller hverandre. Det eneste negative med årets sesong er et synkende treningsoppmøte etter sommeren, og at vi har hatt et for svakt støtteapparat. Mye av det utenomsportslige ansvaret har dessverre falt på trenere og på Randi Erstad, som har gjort en kjempejobb for oss. Dette blir nok bedre neste sesong.

Vi takker for alle som har støttet og fulgt oss på både stadion og på nett denne sesongen, og håper at vi kan glede dere med god fotball og fotballnyheter fra Skodje stadion også i 2012.

For seniorlaget,
Sportslig leder og skuddstopper, Espen Skarbø

1 kommentar:

  1. Tommel opp for tv-stue og sånt. Viktigste er å ha det sosialt og kjekt!

    SvarSlett