Sider

TIDLIG EXIT FRA SLUTTSPILLET

Årets Futsal-KM ble ingen suksess. To strake tap ga en tidlig exit.

Vi holdt lenge følge med Larsnes/Gursken, men tapte til slutt for et bedre lag. Da vi skulle prøve å ta igjen ledelsen kontret de oss i senk.

Siden Aksla trakk laget rett før turneringsstart måtte vi vinne kampen mot SIF for å gå videre. I denne kampen var vi rett og slett ikke på nett. Vi presterte under pari, og tapte til slutt med solide 4-1. Vi spilte i en meget god gruppe, men hadde rett og slett ikke dagen. Dermed klarte vi ikke å nærme oss fjorårets 3. plass.

26 kommentarer:

  1. Eg har sakt set før og sei det igjen, knøla!
    Når de er underdog må ein mure igjen bak dei første 10, og ikkje sleppe inn baklengs etter 2-3 min. Barnelærdom!
    Men, når det er sakt; Skøye kom til sluttspelet, det gjorde ikkje Ørskog.
    No får vi satse vidare på Stordal, av alle lag!

    SvarSlett
  2. Fantastisk av Aksla, begikk "ein Hareid" og kretsen får meir pengar til julebordet :).
    Rart at arrangør FKS ikkje flytta laget sitt over frå avd. 3 til 4. Men der var det vel for sterk motstand?

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  4. det rareste med arrangøren var valget av evneveike dommere som øydelagte hele km for deltakerne

    SvarSlett
  5. Eg har kommentert anonyme komentarer tidligere, dersom dere er så feig å ikke bruke navn, slutt å kritisere andre. Dere tør ikke å stille opp som dommere selv, det mener eg er trist da dere er så stor i kjeften.

    SvarSlett
  6. Det burde være ein viss standard på dommerane, ikkje ein kven som helst, slik det ser ut til å være

    SvarSlett
  7. Stordal slo Ørsta 3-2 i kvartfinala og er klar for semien.
    Sterkt av eit skarve 5. div. lag!

    SvarSlett
  8. Finnes det seriespill i futsal på Sunnmøre siden de blir omtalt som et 5. divisjonslag? Fotball og futsal er to forskjellige idretter og bør ikke sammenlignes.

    SvarSlett
  9. Er klar over at Futsal og vanleg utandørsfotball er to forskjellige idrettar, men det er stort sett dei same spelarane som deltek ute som inne.
    Om du ser på dei fire laga som er klar for semifinale i Futsal-KM for menn er der tre lag frå 3. div. samt eit skarve 5. div. lag, Stordal.
    I kvinneklassa vann Fortuna 1 over Fortuna 2 i finala. Neppe tilfeldig.

    SvarSlett
  10. Har du sett!
    Stordal klar for finala etter 2-1 over Volda i semien.
    Tenke seg til, eit lag frå skarve 5. div. frå ei lita fjordbygd der det nesten ikkje bur folk.
    Imponerande!

    SvarSlett
  11. Sølv til Stordal!
    Tapte finala 1-4 mot SIF, men fantastisk innsats av spelarane frå den lisje fjordbygda "der ingen skulle tru at nokon kunne bu".
    Gratulerer!
    GuLars tok bronse etter 7-3 mot Volda i bronsefinala.
    Dermed var Skøye sine beseirerar nr. 1 og 3 i mesterskapet.

    SvarSlett
  12. Ser du kommenterer det som eg skreiv i dag formiddag, men fortsatt er du for feig til å bruke fult navn.

    SvarSlett
  13. Sif, Stordal, Gulars og Ørsta var de beste i inne km meiner jeg.
    Håpløs regen at keeper kan kaste balle direkte i mål i FUTsal.
    Dommerne dømte etter andre regler enn de gjorde i innledningsspillet, tilbakspillsregelen, kaste ballen direkte i mål, ballen skal ligge still på linjen, 4 sek regelen osv, osv,
    Dårlig arr i Sykkylven, lite folk, barn som spiller fotball og klatrer bak måla, baller som blir sparket ut på banen under kamper, ikke noe musikk når det er mål/mellom kampene, osv, osv, 5. div dommere, Sykkylvdommere som dømmer FK sykkylven sine kamper!!!!! Ikke autorisert dommer fra Ørskog, som tar et futsal dommerkurs og får dømme i sluttspillet i inne km!!!!!
    I et KM MÅ de beste dommerne i kretsen dømme.

    SvarSlett
  14. Dommerene var håpløse og inkonsekvente hele turneringen gjennom

    SvarSlett
  15. Regel NRK 10 i futsal reglene sier at det ikke er lov å kaste ballen direkte i mål, selv ikke fra keeperen. Dette skjedde tre ganger i sluttspillet, Volda fikk godkjent ett mål i sin kamp mot Stranda og Skarbøvik fikk godkjent to mål mens Stordalens jaget 2-2 i finaleseieren siste minutter. Å bruke dommere som ikke kan slike regler er en SKANDALE,! I en km finale, en STOR skandale!

    SvarSlett
  16. At det blir godkjent mål ved at keeper kastar ballen i mål strir klart mot regel 10 som nemnt ovanfor. Meiner arrangør og/eller eit eller fleire av dei deltakande laga bær rapportere slike hendelsar inn til SFK.

    At det er dommar som representerert FKS som dømmer kampar til FKS tvilar eg sterkt på. Men dommar frå foreks. VRF eller Sykkylven IL er fullt ut habile for å dømme kampar med FKS.
    På same måte som foresk dommar frå Spjelkavik IL kan dømme Herd eler Blindheim.

    SvarSlett
  17. Dette er en skandale om må få konsekvenser. Kan ikke ha dommere i en km finale som ikke kan slike viktige regler

    SvarSlett
  18. Enig at reglene bør kunnes bedre av de som dømmer. Men det er veldig mange regler, og jeg skjønner dommerene som ikke gidder å lese gjennom absolutt alt til punkt og prikke. Når Futsal kun spilles i denne perioden og ikke ellers i sesongen. At det er en stor skandale er vel å overdrive. Volda sin scoring på utkast hadde vel liten betydning. Og begge SIF sine mål kom vel når det var i underkant av minuttet igjen, det siste 3 sekunder før slutt.

    SvarSlett
  19. Målet som ødelegg er det fyrste som vart kaste direkte i mål i finalen, hadde ikkje dette blitt godkjend hadde det fortsatt vert en mulighet for å få det 2-2 målet dei jaga.....

    SvarSlett
  20. Det var ingen dommera som står i FKS som dømte.
    Per Bjarte Ludviksen bor i Sykkylven, men dømmer for Ørskog. Palmar Blindheim, Oddmund, Jan Erik og Audun dømmer heller ikke for FKS. Forstår ikkje heilt ka den skandale liksom skal være da. Vi tok kontakt med ca 90% av alle dommerane som hadde gjennomført desse kursa. Dei som kom til Sykkylven var dei einaste vi fikk ja fra. Kvifor går da dommerane kurset, når ingen vil dømmme. En annen ting er det burde vært kretsen som satte opp dommerane og ikkje arrangøren. Det er lettere å seie nei til ein klubb eller dommeransvarlig i kretsen.
    Det vart laga til tegnebord og xbox spilling for dei aller yngste. At dei da for å klatra i veggane og ikkje holdt seg inne i Vestibyla kan vi dele litt ansvaret med foreldrene til desse. At der ikkje er publikum har med ei generell holdning til denne turneringa. Den er dårlig likt av spelerane og ikkje minst publikum. Senior KM er aldri en publikum magnet heller og eg har vore med på mange.(Kanskje for mange).
    Jente/Gutte KM da kjem foreldre,søsken og besteforeldre.
    Det er trist det skjer regelbrudd som faktisk blir godkjent. Skandale? Ja kanskje det.
    Det er også trist at somme av dere synes det var eit skandale arrangement i Sykkylven.
    Det må vi berre beklage. Men når det er sagt så har vi fått gode tilbakemeldinger også

    Men eit spm som eg har lurt på lenge er. Kvifor er det på slutten av året vi arrangerer dette?? Spelerane hadde knapt satt vekk uteskoa før kvalliken skulle gjennomførast. FKS spelerane var dritt lei av sesongen. Lite motiverte til å spele.
    Kva med å ha dette i mars mnd eller noe. Da er spelerane motivert og det er eit fint avbrekk på den kalde vinteren. Noen som har meininger på dette?

    SvarSlett
  21. Denne helga var der arrangere heile fire Futsal-KM. Det er sikkert grunnen til at det vart problem med å skaffe nok kvalifiserte dommarar. Om mulig bør kretsen sjå til at det ikkje gjeng meir enn to KM pr. helg.

    Når det gjeld arrangementet får arrangør(ane) som regel det arrangementet dei fortjener. Eg har sjølv vore innom mange innandørs-KM dei siste åra og ser klart at enkelte arrangørar er klart flinkare enn andre. Spesielt er dette med førehandsomtale (PR) viktig om ein vil skape blest og oppmerksomheit.

    Når det gjeld tidspunkt for Futsal-KM er eg enig i at det no kjem for tidlig etter sesongslutt. Utandørs-sesongen er no forlenga med optil 1. mnd., mykje pga. kunstgrasbanene med lysanlegg. Dermed får laga/spelarane for kort tid til "å trekke pusten" før KM kjem. Eg har tru på å starte ca. 10. nov. og halde på til ca. 10. des. Å legge arrangementet til mars har eg mindre tru på. Då er dei aller fleste i full gang med oppkjøyring og treningskampar fram mot seriestart.

    Ellers er det viktig at klubbar som har synspunkt, positive eller negative, på Futsal-KM sender dette inn til SFK. Det er kretsen som kan gjere endringar på dette, ingen andre.

    SvarSlett
  22. Eg trudde det var Skodje som bestemte alt, Geir :)

    SvarSlett
  23. Hehe, Steinar.
    Ikkje formelt, berre i korridorane. Men det er vel der dei store avgjerene blir tekne :-)

    SvarSlett
  24. og slik har det vært i alle år....
    hadde det vært Skodje som hadde fått to uriktige mål mot seg i finalen, da hadde kretsen satt himmel og jord i bevegelse på egenhand......

    SvarSlett
  25. Skøye Fotballkrets lika ikkje Stordal!

    SvarSlett
  26. ganske latterlig Geir Ringstad, hvis du skal sammenligne med Ørskog som stilte kun med juniorspillere og var meldt på som juniorlag under de innledende rundene på stranda. Eg var å såg på og dei unge beit godt fra seg med å slå langevåg sitt første lag å uavgjort mot Mauseidvåg. Begge desse er gode 4 divisjons lag. Så all heder til dei.

    Sykkylven

    SvarSlett