Sider

0-2-TAP I SERIEÅPNINGEN

Emblem var et par hakk bedre enn Skodje og vant dermed en fortjent seier i en ikke altfor velspilt serieåpning i kveld.
Ifølge ekspertene var Emblem storfavoritter foran kveldens oppgjør siden lagene er tippet i hver sin ende av tabellen ved sesongslutt.

Etter at det tidvis har rent inn mål mot antatt bedre motstand i det siste har Skodje de siste ukene hatt fokus på å terpe det defensive litt. Etter en godkjent generalprøve mot Varfjell - der vi lå lavere enn vanlig - ble samme taktikk forsøkt mot Emblem i dag.

Resultatmessig funket det en stund, men Emblem slo mye mer langt enn Varfjell og skapte et brukbart trøkk på Skodje den første halvdelen av førsteomgang. Det er mulig respekten og åpningsnervene var litt for store i denne perioden for Emblem fikk det litt for enkelt.

Etter et par gode sjanser først var det derfor fortjent at Emblem puttet 1-0 etter en dødball. Jan Magne Sollibakke dukket opp på bakkerste og satte den sikkert i nota.

Etter dette løftet Skodje seg noen hakk. Duellene ble oftere vunnet, vi fikk langt bedre kontroll bakover og vi turte å holde litt mer på ballen. Men offensivt skapte vi for lite. Det ble med et par langskudd og dermed var 1-0 fortjent til pause.

I pausen var vi enige om at dette slett ikke var noen umulig oppgave. I ettertid var det for så vidt ikke det heller, men problemet var at nok heller at ingen av lagene virkelig kom i gang i andreomgang. Emblem fortsatt hakket bedre spillemessig, men en forholdsvis sjansefattig omgang.

Emblem scoret fortjent nok 2-0 midtvegs i andreomgang, og der og da opplevde nok mange at kampen mer eller mindre var kjørt. For til tross for at Eirik Hjelvik hadde et frispark i tverrliggeren og at Eivind Erstad kom seg rundt på kanten, ble det skapt for lite framover for et litt baktungt Skodje-lag.

Dermed endte det med 0-2-tap i serieåpningen. Ingen grusom åpning, men vi er heller ikke der vi føler at vi skal være. Men heldigvis kommer det nye poengmuligheter allerede neste uke. Torsdag venter Blindheim på hjemmebane! Vel møtt.

Ellers artig å se at det kommer opp unge og lovende dommere. Bortsett fra at han var veldig glad i å dele ut gule kort - for å være "hyggelig" kamp -  gjorde David Fiskaa en god figur i kveld.

Til slutt takker vi Emblem for hyggelig bevertning i dag.

Kampfakta
Emblem - Skodje 2-0 (1-0)
Emblem stadion
Mål: Jan Magne Sollibakke (2)
Dommer: David Fiskaa
Gule Skodje: Sondre Beite, Vegard Hjelvik, Eivind Erstad og Marton Leine.
Skodjes lag: Brede Waag - Sigmund Mestad, Vegard Eriksen, Marius Fylling, Ole Tangen - Lennart Tetlie, Eirik Hjelvik, Vegard Hjelvik,  Magnus Strømmen - Sondre Beite og Eivind Erstad.
Benytta innbyttere: Petter Leon Valde og Marton Leine.

2 kommentarer:

  1. Det meste av spillet forgikk jo i knehøgde. Mykje upresist :P

    SvarSlett
  2. Resultat 4. div. fredag:
    Valder - Godøy 1-0
    Blindurheim - Hareid 3-1

    SvarSlett