Sider

INSIDEMAN: FORHÅNDS TIL EMBLEM

Endelig viser datoen om få timer 18.april og dermed er det dags for seriestart.
Men det blir neppe noen dans på roser og tre poeng. For det er nyopprykkede og hardtsatsende Emblem som står på andre siden av midtstreken. En god gammel nemesis for våre gule helter. Noe også wiki har merket seg:

Klubbens første fotballkamp var mot Spjelkavik i 1931. Kampen ble spilt på ei mark på Langelandsgarden i Spjelkavik. I 1958 stilte klubben for første gang etter krigen med et guttelag i serien.
1999 ble det innledet samarbeid med Blindheim I.L. og det ble opprettet felles seniorlag under navnet Blindheim/Emblem. Etter hvert fikk klubbene også felles juniorlag. Laget ble kretsmestere i 5. divisjon i 2003 og rykket opp til 4. divisjon. Året etter ble laget kretsmestere i 4. divisjon og rykte opp til 3. divisjon. I 2005 ble samarbeidet avviklet.
I 2006 var Emblem IL tilbake som eget lag, og vant sin avdeling 6. divisjon.
I 2011 vil Emblem spille i 5. divisjon avdeling 3. Seriestart var 28. april. Klubben hadde et mål om opprykk til 4. divisjon men endte til slutt på en fjerdeplass, 8 poeng bak Skodje IL som rykket opp. Ved slutten av 2011-sesongen byttet klubben trener. Sindre Svinø ga seg etter to år, og Sindre Knudsen tok over jobben som hovedtrener med Niclas Dahlberg som hjelpetrener.
Årets Emblemlag viser tydelig det generasjonsskiftet som måtte komme. Vi ser ikke lengre spillere som Aleksander Håskjold, Yngve Steffensen og Børge Larsen. Disse er erstattet med langt yngre spillere med fortid i klubber som Herd, Skarbøvik og AaFK jr. Keeperne er fra Latvia og Romania mens forsvaret styres av unge Thomas Fellows og Thomas Gjøsund (ny fra Skarbøvik) med erfaring fra amerikansk collegefotball. Midtbanen består av mange dyktige 4.divisjonsspillere i eksempelvis Jan Magne "et gir" Solibakke, Robin Diallo og stortalentet Marcus Steffensen som har herjet i treningskampene. De sistnevnte kan spille på topp, men der finner vi sterke navn Erlend Larsen og Kenneth Carlsen. I det heile tatt et meget solid mannskap.

For vår del har laget gått gjennom vinteren uten skadeproblemer har nevnbart slag og hva er vel da mer typisk enn at skadene kommer nå. Stortalentene Eirik Høivik og Håkon Opsal er begge småskadet og svært usikre til kamp torsdag kveld. Ellers er laget godt i rute og klar for tøffe tak. Laget er jevnt besatt og har en bedre tropp enn på lenge.
Den verste høna er den som kakler mest
İyi şanslar Skodje
InsideMan
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar