Sider

4.-PLASS: STORDAL IL

Stig Johansen fikk sving på Stordal utover høsten i fjor. I år tror vi oppturen fortsetter - i alle fall langt på veg.

I en tøffere 5.-divisjonsavdeling i fjor vil det å kopiere fjorårets 4.-plass være sterkere av årets Stordal-lag. Skodjebloggen tror Stordal gjør nettopp det.

For selv om det har vært stille rundt årets Stordal-lag, tyder det lille vi har hørt på at laget fortsatt er i framgang. 6-2-seier over Tomrefjord og 2-1-tap mot Åndalsnes - der Stordal skal ha vært best - høres bra ut. Også på treningsleir i Nederland, der 24 reiste nedover, skal man ha gjort det bra.

Uansett; I forhold til i fjor sies det at Nils Petter Dyrkorn har kommet inn som midtstopper. I tillegg skal Sindre Holtleite og en libaneser ved navn Safon ha knyttet til seg årets Stordal-lag. Kombinert med ungt pågangsmot i resten av treningsgruppa - som etter rapportene har en del entusiasme - kan det bli bra.

I tillegg har Stordal en del rutinerte spillere ellers i stallen. Thomas Kirkebøe er definitivt en av divisjonens klart beste spillere, og vil garantert leke seg med mange motstandere i år.

Men i ei bygd med bare 1000 innbyggere skal det litt til å ha nok spillere til å hevde seg helt mot toppen. I likhet med de fleste lag vil nok Stordal kunne få det tøft med mannskapet i enkelte kamper. Totalen gjør derfor at vi ser på en 4.-plass som realistisk for årets Stordal-lag.

21 kommentarer:

  1. Har skodjebloggen noen formening om hvor vidt 4. plass i avdeling 1 holder til spill i femtedivisjon neste år?

    SvarSlett
  2. Tja, si det.

    Hvor er du Geir R. når vi trenger deg?

    Men ok, vi kan prøve å tenke oss litt fram - selv om det ikke er enkelt. Mye vil faktisk være usikkert til langt ut på høsten ettersom det avhenger av hvor mange lag som rykker ned fra 3. divisjon.

    Slik vi har forstått det fungerer det slik: Om et lag fra Sunnmøre rykker ned til 4. divisjon, rykker to lag ned fra 4.- divisjon. Rykker to lag ned, blir det tre lag ned fra 4. div osv.

    Men dette kan bli ytterligere komplisert ettersom 5. divisjon etter planen skal bestå av 10 lag. Her vil mange at det skal bli 12 lag, så det kan jo endre seg.

    For å gi et eksempel kan vi uansett ta utgangspunkt i at ett sunnmørslag rykker ned - og at 5. div blir bestående av 10 lag.


    I så fall er det åtte ledige plasser fordelt på tre avdelinger i 5. divisjon (husk at to lag skal rykke opp). Da vil lag nummer 1 (som mislykkes i kvaliken) pluss samtlige lag som blir nummer to og tre holde seg i 5. divisjon.

    Dermed vil det være igjen en plass, som da vil gå til et av lagene som blir nummer 4, slik vi forstår det. Er dere ikke enig?

    Men uansett; det kan fort bli 12 lag i 5. divisjon. Da vil alle 4.-plassene holde seg. Men samtidig kan tre - eller ingen, for den del - av sunnmørslagene rykke ned fra 3. div. Det er med andre ord ikke lett å si!

    SvarSlett
  3. Hei kjære fotballvenner

    Eit anna moment - som eg ikkje har svaret på. Det er vel ikkje like mange lag i alle 5.-divisjonsavdelingane i år. Dersom ein må skilje 3-arane og/eller 4-arane mellom kvarandre for å finne ut kven som skal "opp" i nye 5.-divisjon, er det då snittpoeng per kamp som tel, eller stryk ein poenga mot jumboen i avdelinga?

    Dette bør krinsen komme med ei uttaling om før seriestart, så ein slepp å rote med dette etter at seriane er avslutta.

    Med beste helsing EOT, Hareid

    SvarSlett
  4. Stort sett rett den oppsummeringa som Skodjebloggen gir om danning av 5. div. 2012.
    Den einaste feilen eg ser er at 5. div. 2012 SKAL bestå av 10 lag i det eg ikkje har registrert at kretsstyret har gjort om sitt vedtak om dette. Viser her til skriv eg hadde på Skodjebloggen i februar:
    "Kretsstyret har gjort vedtak om 10 lag i 5. div. frå 2012. Dette sidan antal lag ikkje kom fram i forslaget frå Hareid IL på kretstinget i haust.
    Dersom 5. div. skal utvidast til 12 lag (noko underteikna ikkje er tilhengar av) må kretsstyret gjere nytt vedtak innan seriestart.
    Forslag til KS om dette må då kome frå ein eller fleire klubbar".
    18. februar 2011 15:52

    Når det gjeld Hareid sitt innspel om eventuellt å måtte skilje 3-ar/4-arane, der det er ulikt antal lag i avdelingane, skal dette skje ved at ein reknar ut snittpoeng pr. kamp.

    Det blir sikker mykje spenning og undring om dette emnet utover i sesongen!

    SvarSlett
  5. Snittpoeng? Tuller du?!?!?! Er det bestemt?

    Det er jo maks urettferdig!

    SvarSlett
  6. bør spilles en kvalikk i tilfelle. der er jo stor forskjell på kvalitetene på lagene i de enkelte avdelingene. Da blir ikkje snittpoeng eller antall poeng rettferdig.

    SvarSlett
  7. Eg tullar aldri om noko so alvorleg som fotball :-)
    I slike tilfelle må ein fylgje NFF sitt kampreglem. §5-14(4)
    Kva er i tilfelle m eir rettferdig enn snittpoeng pr. kamp?

    SvarSlett
  8. at 4 plassane i dei ulike avdelingane spela kvalikk mot kvarandre. da vil det beste laget av dei stå i divisjonen. det er rettferdig. men det bør bli 12 lag da i 5 div.. 10 lag og 18 kamper er alt for lite

    SvarSlett
  9. Er enig i at det naturlige vil være en kvallik mellom de 3 fjerdeplassene.
    Er også enig i at 10 lag i 5. divisjon høres veldig merkelig ut, det er vell ingen andre divisjoner som har så få lag? Lite attraktivt for spillere å gå til klubber som bare spiller 18 kamper på en sesong i vertfall.

    SvarSlett
  10. Men så er det vel ingen som trenger å skifte klubb på et så lavt nivå? I 5 divisjon spiller man for klubben der man er i fra, så lenge man ikke skal skifte til MINST 3 divisjon.

    SvarSlett
  11. Må jo være fantastisk for et lag å spille 20 kamper for å så rykke ned på snittpoengsum etter en endt sesong på en småpen 4.plass...

    Blir også fort en parodi av en sesong når tabellen tidlig deler seg og en del lag kommer til høsten uten å ha noe å spille for.

    SvarSlett
  12. "Blir også fort en parodi av en sesong når tabellen tidlig deler seg og en del lag kommer til høsten uten å ha noe å spille for."

    Men det er vel fleire lag som har noko å spele for i år enn tidlegare år i 5.-divisjon, då berre eitt lag har rykt opp, eller evt. at to fekk spele kvalik, som det var eine året. I år er det jo både tre og fire plassar øvst på tabellen som kan vere verdt å komme på.

    Hugs også at mange lag ikkje har andre ambisjonar enn å ha det gøy og å kunne gjennomføre sesongen utan å måtte ringe for ofte rundt på bygda etter folk.

    Neste år blir det endå meir moro. Fleire divisjonar vil bety at det blir jamnare divisjonar, og fleire lag "får noko å spele for".

    EOT, Hareid

    SvarSlett
  13. med tanke på at nivået i femtedivisjon neste år kommer til å tilsvare det som var i fjerdedivisjon i fjor, (trolig mange av de samme lagene)vil nok denne divisjonen være mye mer attraktiv for spillere enn sjettedivisjon. Spillere som for ett år siden spillte i fjerde divisjon kommer ikke nødvendigvis til å ville spille sjettedivisjon neste sesong.

    SvarSlett
  14. Her var det mykje tøyseprat! Ei lita oppklaring:

    1. Det må vel vere langt meir rettferdig at tabellen etter 18/20 spelte kampar blir avgjerende for opprykk til ny 5. div. enn ei kvalifisering mellom 3 lag som må skje etter at 3.div. er ferdigspela. Altso må nokre av kvalik. kampane spelast i november under dei forhold som då kan oppstå.
    Dessutan kan vi ikkje endre regelverket til NFF utan at dette blir gjort på eit forbundsting. Dermed skulle den saka vere avslutta.

    2. Når det gjeld antal lag i 5. div. so har kretsstyret vedteke at den skal bestå av 10 lag frå 2012. Det er då berre kretsstyret eller eit kretsting som kan endre dette.
    Etter det eg kjenner til har kretsstyret ikke endre dette vedtaket før seriestart og det er dermed endelig.
    Dessuten er MI meining at 10 lag i 5. div. gir passe antal kampar (18). Eg trur ikkje det er mange spelarar, verken på Skodje eller i andre 5. div. lag, som gjenomførte 22/20 kampar i fjor. I tilfelle må han rekke opp handa!

    SvarSlett
  15. 7-8 mann på ørskog var med i 19 kamper eller fleire ifjor. Det samme året før. Ørskog har også en god tilskuerskare som gjerne har lyst å sjå meir enn 9 heimekampa på en sesong. Sjøl om skodje slit med folk på trening/kamp og dårlig publikumsoppmøte kan det vere andre lag som har lyst å spele fleire kamper

    SvarSlett
  16. det blir jo mykje lettare å få ett høgt poengsnitt når en møter dårligere lag.. meiner på at avd 1 har de klart svakeste lagene. haddal, hasundgot, flø, bergsøy2, kvamsøy og fleire. Skal det regnest etter poengsnitt vil sikkert vinneren komme fra den divisjonen. Viss feks skodje blir nummer 4 så er ikkje nødvendigvis dei dårligere enn feks åheim om eksempelvis dei skulle bli nummer 4 med høgare snitt.

    SvarSlett
  17. No har eg lagt meg ut med Norborg og Stordal so eg må avslutte her.

    Til Anonym 1: Ørskog i sansynlegvis i feil divisjon. I 4. div. er der 22 kampa, I 3. div. 26 kampar, osv. Om de vil ha meir kampar enn i 5.div., gjer noko med det!

    Til Anonym 2: Om eit lag, Skodje eller andre, vil unngå 4. plass og rangering etter snittpoeng so gjer noko med det! Bli nr. 3 eller betre.

    SvarSlett
  18. Skjønner ikke helt hva du mener med at du har lagt deg ut med Norborg og Stordal?

    SvarSlett
  19. Storm i eit vassglas!
    Her er saka:

    Geir R. sa...
    Stordal nr. 2,og endeleg er eg blitt teken på alvor!
    Noko form for humor innan 5. div. fotballen vil dei ha seg fråbedt i Norborgland. Sitat frå Norborg,com;

    2. Stordal
    "I følge innlegg på skodjebloggen av Geir Ringstad så er både Stordalstunnelen stengt og trener Stig Johansen køyre gjennom Skodje i forkledning på veg til kamp for at Skodje ikke skal finne ut kva Stordal holder på med. Flåsete skriveri spør du oss.

    SvarSlett
  20. ok, skjønner hva du mener med at du har lagt deg ut med Norborg, men skal dine utsagn på noen måte være å "legge seg ut med" Stordal? Tror ikke besinnede stordalinger lar seg provosere av litt humor.

    SvarSlett
  21. He-he...Det er bra!
    Velkomne til Skøye om vel ei veke!!

    SvarSlett