Vi skrev at vi kanskje kom tilbake med mer. Nå - noen uker senere - gjør vi faktisk det om det som var årets første juniorkamp. Referatet ble riktig nok sendt inn for en god del dager siden, men det hadde dessverre falt ut av vår radar.

Skodje maktet akkurat og stille med 11 mann til kamp, etter en del forfall grunnet skader og spillere som er ute på reise.

Våre juniorer visste dermed at det var en tøff oppgave som ventet dem på Valdervoll denne kvelden.

Fra start mønstret Skodje følgende mannskap i 4-3-3 formasjon:
Ole W, Sigve, Jon Olav, Petter Leon, Andreas, Sondre, Tobias, Simen, Tomren, Joakim og Høyvik.

Skodje åpnet svakt og kom ikke i gang med eget spill før det stod 1-0 til Valder, etter at et nølende forsvar blir spilt ut at fotrappe og kontringssterke Valderspillere. Med 1-0 etter kun 3 spilleminutter, innså vel de fleste at dette ble en god treningsøkt, og det ble det. Det skulle gå 20. minutter til før Valder på ny spilte seg gjennom Skodjeforsvaret. Bakre firer minnet mest om et rumensk trekkspill, og Valder spiller seg alt for enkelt igjennom. Det kunne fort stått mer en 2-0 på dette tidspunktet, men Ole i målet vartet opp med noen fine redninger ved et par anledninger der Valder sine spisser er alene inne i boksen.

Mot slutten av omgangen virket det som at Skodjespillerne fikk litt ekstra giv, og vi kom litt mer med i spillet. Skodje er farlig frempå etter en godt slått corner og Jon Olav er kun centimetre fra å redusere til 2-1. I stedet går Valder opp i 3-0 ledelse i det 31. spilleminutt etter en corner som heades via en Skodjeforsvarer, som uheldigvis setter Ole ut av spill.

Skodje dominerer ikke banespillet, men er gode på et par kontringer mot slutten. Høyvik prøver seg blant annet med et godt langskudd fra 35 meter (!). Få minutter senere skal dagens dommer komme i fokus for første gang. Tomren slår en 50 meters pasning opp mot Høyvik som med en forsvarer i hælene kommer alene gjennom med keeper i duell om en høy ball. Høyvik er først på ballen og blir rent i senk av Valderkeeperen. Straffe hadde kanskje vert strengt idømt, men undertegnede har sett billigere straffer gitt tidligere.

Ikke mange minuttene senere blir Høyvik nok en gang tatt innenfor 16-metern. Skodjebenken roper på straffe, men for døve ører. På overtid i 2.omgang er det kommunikasjonssvikt i de bakre rekker, og Valder går opp i 4-0. En unødvendig scoring som kommer dels fordi vi er sliten, men hovedsaklig må det jobbes med konsentrasjon og kommunikasjon i slike tilfeller.

2.Omgang blir umiddelbart en spillemessig forbedring for Skodje. Vegard gjorde et par rokkeringer på banen og la om til 4-4-2. Andreas steppet blant annet inn i mål på en mesterlig måte, mens Ole bekledde venstrebacken resten kampen med susende taklinger som imponerte flere i fineværet.

Skodje kom mer med i kampen i 2.omgang og fikk til et mer etablert spill. Spesielt Sondre på venstrekanten må trekkes frem som den som skapte mye trøbbel for Valder.

Alt i alt gjør Skodje en godkjent 2.omgang og reduserer på straffe etter gjennomspill til Sondre som blir felt inne i 16 meteren. Høyvik er sikker fra 11 meter og reduserer til 4-1. Herfra og ut går vi tom for krefter og Valder stopper til slutt opp på 7-1.

Hederlig innsats av alle som var med i denne kampen. Vi er nok mer en klar for å ta revansje i seriepremieren mot nettopp Valder, og da forhåpentligvis med et litt større mannskap på blokken.