Sider

SEKS NYE LAG - MEN LANGT BAK NABOENE

Årets påmeldingsfrist er for lengst ute. I den forbindelse har Sunnmøre fotballkrets kommet med noen interessante opplysninger.

I forhold til fjorårets sesong har ytterligere seks Skodje-lag kommet til. I årets sesong stiller hele 24 lag i årets seriesystem. Dermed har vi flest lag av våre naboklubber med.

Men ser man bak tallene er det ikke nødvendigvis like positivt. Vi sakser en mail vi har mottatt:
"SFK har på nettsida si lagt ut ei oversikt over påmeldte lag pr. klubb. Den viser at Skodje dessverre er den suverent svakaste klubben i vårt nærområde når det gjeld aktive spelarar pr. innbyggar. Dette sjølv om Skodje har ei stor auke (+6) i antal lag frå 2010.

Her er nokre tal:
Stordal 17 lag 1022 inngyggarar = 60 innb. Pr. lag
Ørskog 20 lag 2120 innbyggarar = 106 innb. Pr. lag
Ravn 23 lag 2600 innbyggarar = 113 innb. Pr. lag
Skodje 24 lag 4079 innbyggarar = 170 innb. Pr. lag.

Hadde Skodje hatt like mange lag som Stordal pr. innbyggar hadde vi hatt ca. 60 lag påmeldt og vore største klubb på Sunnmøre"

Så selv om vi har stor framgang i år, er det fortsatt en lang veg å gå målt ut i fra antall innbyggere. Heldigvis er tendensen god i forhold til årets sesong, men det gjenstår å få den til å vare.

3 kommentarer:

  1. Mulig noko er feil med påmeldinga til Skodje for der ligg registrert berre 22 lag på nettsida til SFK under "Terminlister og tabeller". Ser at G10 og G09 er registrert to gonger, mulig det skal vere to lag påmeldt i disse årsklassene? Men då skal laga vere påmeldt som Skodje 1 og 2, eventuelt gul og svart.
    Trur ikkje ein skal ha ambisjon om å kome so høgt som Stordal når det gjeld påmeldte lag pr. innbyggar, men Ørskog og Ravn burde ein vel kunne konkurrere med.
    Det er ellers på jentesida det sviktar mest for Skodje, berre 6 av 24 lag er jentelag. Det seier seg sjølv at Skodje ikke vil klare å rekruttere til eit framtidig damelag med so svak påmelding av yngre lag.

    SvarSlett
  2. satsa vi på kvantitet eller kvalitet?

    Dessuten e det nok fordi skøye e så bra å bo i at gjennomsnittlig levetid er vesentlig lenger enn nabokommunene, så vikan ikkje forvente at dei over 50 med skal stille lag heller ;)

    SvarSlett
  3. Skøye vil vel alltid satse på kvantitet. Kvalitet finn vi i Tippeligaen og Toppserien og Skøye har vel en veg å gå for å kome dit :-)
    Snittalderen på innbyggarane i Skodje er lavare enn i våre nabobygder so det skulle tilsei endå fleire aktive spelarar (under 50 år).

    SvarSlett